Deense miniondernemers winnen Europese finale in Luzern

Deense miniondernemers winnen Europese finale in Luzern

SubReader, een minionderneming uit Denemarken, won de JA Europe Company of the Year Competition 2016 die plaatsvond van 25 tot 28 juli in Luzern, Zwitserland. Deze ondernemingszinwedstrijd brengt de beste 200 jonge ondernemers uit 35 Europese landen samen. De JA Europe Company of the Year Award erkent de minionderneming met de beste aanpak op vlak van communicatie, teamwork, probleemoplossend denken, objectieven zetten, planning en beoordeling, administratie en financiële systemen, personeelsbeheer, productontwikkeling, klantgerichtheid, marketing en sales, evenals financiële resultaten.

SubReader blonk in de Europese competitie uit en liet een zeer sterke indruk op de jury na met hun innovatief businessconcept. Hun app helpt dyslectische mensen bij het luidop lezen van ondertitels op internationale TV en films. Het werkt onafhankelijk van de TV of andere media en vereist zelfs geen installatie.

Onze Vlaamse winnaars Mr & Mrs Tiebow van het Spes Nostra te Kuurne vielen niet in de prijzen, maar hebben een fantastisch parcours afgelegd. Proficiat aan alle leerlingen voor dit onvergetelijke traject!

Zij staan symbool voor een nieuwe generatie future makers.  In Europa geldt, meer dan waar ook: op dit niveau presteren is gewonnen hebben.  Zij behoren tot de top 200 van 200.000 miniondernemers in Europa.

In Lucern werd tevens de ‘Olympische Vlam’ overgedragen aan Vlajo voor de organisatie van de JA Europe Company of the Year 2017. Looking forward!!!

JA Europe Company of the Year 2016 Awards

  1. Winner: SubReader, Denmark
  2. Irdify, Slovakije
  3. Enlighten Hope, UK

Signature Awards

  • 'AT&T Excellence in IT Award' recognises the student-company that demonstrates the best innovation-driven concept, with strong business potential and sustainability, as well as viability and scalability.

Winner: Team Oculus, Romania

  • Citi Client Focus Award’ recognises student enterprise that excel at creating value for their clients, listening to their clients and walking in their shoes to understand their world, anticipating and serving their changing needs.

Winner: Update UF, Sweden

  • FedEx Access Award’ is given to a JA student company which has the most comprehensive understanding of global trade and related concepts. The students must show they grasp the global nature of today’s business world. 

Winner: FormUp, Belgium (Les Jeunes Entreprises)

  • MetLife LifeChanger Award’ recognises student companies which best embraces the concepts social impact, financial performance and innovation in their business strategy while remaining a realistic plan in today’s marketplace.

Winner: SmileyBin, Greece

  • The Alumni Leadership Award supported by AXA is given to 10 standout individuals competing at the Company of the Year Competition.

Winners: Alexander Gram Jensen from Denmark, Ulrika Heikkinen from Sweden, Iveta Liovinaite fron the UK, Katerina Sugarkova from Czech Republic, Michal Pandy from Slovakia, Alina Anete Birnika from Latvia, Maria Kokala from Greece, Helmi Nurkkala from Finland, Leonora Skopren from Norway and Tudor Popa from Romania

  • UBS Most Innovative Product Award: ShellBag, Spain