Verdiepende workshops Talent4Change en Kid@bizz

Verdiepende workshops Talent4Change en Kid@bizz

In 2020 bieden we in heel Vlaanderen twee gratis workshops aan waarbij je de nieuwe projecten voor de eerste graad verdiepend leert kennen zodat je er vlot mee aan de slag kan. Talent4Change en Kid@bizz zijn projecten waarbij je volop inzet op de transversale eindtermen, samen met het trainen van ondernemende competenties en ontdekken van talenten en kwaliteiten bij jouw leerlingen. Waar zitten dan de verschillen tussen beide projecten en hoe pak je zo'n project aan? Na deze workshops kan je met de nodige bagage meteen met je klas(sen) aan de slag!

Wat kan je verwachten tijdens deze workshops?

  • toelichting rond projectmatig werken
  • situering binnen de sleutelcompetenties/ eindtermen/ leerplannen/ concordantietabel
  • projectopbouw + grondige verdieping in de diverse sessies van elk project
  • grondige toelichting bijhorende materialen en online kenniscentrum
  • vragenronde

Programma

Je kiest of je beide workshops of één ervan bijwoont en tussen beide sessies bieden wij een broodjeslunch aan.

  • 10-12u Talent4Change
  • Broodjeslunch
  • 13.30-15.30u Kid@bizz

Je hebt interesse?

Workshopdag 6 februari 2020

Omdat we het bij Vlajo belangrijk vinden om scholen en leerkrachten te ondersteunen in hun dagdagelijkse klaspraktijk en dus ook bij het realiseren van deze nieuwe (transversale) eindtermen, bieden wij 2 workshops aan binnen dit kader.

Eerste Hulp bij Activerend en Ondernemend Onderwijs

We bekijken hoe we vanuit onze klaspraktijk nog meer kunnen organiseren tot een ondernemende leeromgeving. We nemen het leermilieu onder de loep en staan (kort) stil bij de impact van o.a. klasorganisatie, leerkrachtstijl, evaluatie,… Daarnaast nemen we je via enkele eenvoudige werkvormen mee in het belang van activerend onderwijs. Hoe kan je als leerkracht op een eenvoudige manier en met beperkte middelen, jouw leerlingen ondernemender en participatiever aan de slag laten gaan tijdens jouw lessen?

Na deze workshop ga niet alleen naar huis met enkele verhelderende inzichten, je krijgt ook concrete tips en tools mee die je onmiddellijk kan inzetten in je klaspraktijk.

Groeigericht evalueren

Tijdens deze interactieve workshop staan we stil bij het belang en het doel van evalueren en de meerwaarde om dit op een groeigerichte manier te doen. Wat betekent “groeigericht” en welke rol spelen zowel leerling als leerkracht hierin? En hoe past dit verhaal dan binnen het referentiekader voor kwaliteitsvol onderwijs (ROK)? Daarnaast krijg je ook de kans om inspiratie op te doen bij leerkrachten uit andere scholen. Hoe evalueren zij binnen hun klaspraktijk?

Workshop-dag

Op donderdag 6 februari 2020 organiseren wij een workshop-dag. In de voormiddag bieden wij de workshop Eerste Hulp bij Activerend en Ondernemend Onderwijs aan. In de namiddag staan we stil rond het groeigericht evalueren van kwaliteiten en competenties, zoals die ook in de transversale eindtermen aan bod komen.

Wij verwelkomen je graag in het VAC Virginie Loveling te Gent, vlakbij het station Sint Pieters. De volledige dag kost €35, of je kiest voor één sessie aan €25.