Online inspiratievoormiddag Ondernemend Hoger Onderwijs

Online inspiratievoormiddag Ondernemend Hoger Onderwijs

Op 13 januari 2022 organiseert Vlajo in samenwerking met Howest een gratis online inspiratievoormiddag over ondernemend hoger onderwijs. Topondernemer Ignace Van Doorselaere - CEO van Neuhaus - deelt zijn inspirerende visie over ondernemend hoger onderwijs. Daarnaast leer je de geheimen van Howest Onderneemt, dé ondernemerschapswerking van Howest, kennen. Kortom, een voormiddag boordevol inspirerende verhalen en praktijken. Jij komt toch ook?!

 

Inschrijven kan vanaf vandaag tot en met woensdag 12.01.2022 via deze link.

Programma

8u50-9u Ontvangst en welkom

Julie Vanstraelen (Vlajo) - Frederik D’hulster en Geoffrey Hamon (Howest)

9u-10u Keynote: Is er een weg naar oneindig voor het Vlaamse (hoger) onderwijs?

Ignace Van Doorselaere (Neuhaus)

Bij het uitbouwen van een bedrijf moet je door de tijd heen denken, met horizon naar oneindig. Iets - product, service, merk - uitbouwen dat zo uniek is waardoor het altijd beter wil worden. Groeien is immers beter worden, niet groter worden. Dat is de uitdaging voor het onderwijs, met de kwaliteit en motivatie van de lesgever in het centrum? Niet minister, expert, richting, programma bepalen de kwaliteit. De lesgever doet dat wel. Wat is het ecosysteem waarin gemotiveerde mensen jong talent inspireren? Dat is de vraag naar oneindig die het onderwijs zich moet stellen.

10u-10u15 Howest Onderneemt – Startupschool

Lieselotte Vantomme, Marie Vermast & Vic Vansevenant (Howest)

Howest Onderneemt is een overkoepelende dienst die studenten en personeel met interesse in ondernemerschap ondersteunt, faciliteert en verbindt met elkaar en met het ecosysteem. We zijn er ook voor de opleidingen die graag ondernemende vaardigheden in hun curriculum willen opnemen. Tijdens deze presentatie stellen we de verschillende aspecten van onze werking voor.

10u15-10u45 Ondernemingszin en ondernemerschap in Howest

Student-ondernemers en lectoren

Tijdens de opleiding is er ook veel aandacht voor het aanmoedigen van de ondernemerszin en ondernemerschap. We geven enkele good practices mee over hoe verschillende opleidingen ervoor zorgen dat studenten in de beste omstandigheden kunnen ondernemen, maar ook hoe studenten uitgedaagd worden om hun ondernemende vaardigheden te versterken, en dit op verschillende manieren.