Studenten winnen Food At Work Innovation Bootcamp met sterke consumer branding strategie voor Metagenics

Studenten winnen Food At Work Innovation Bootcamp  met sterke consumer branding strategie voor Metagenics

100 studenten uit heel Vlaanderen namen gisteren deel aan het Food At Work Innovation Bootcamp, georganiseerd door Alimento en Vlajo in het Huis van de Voeding in Roeselare. De studenten lieten hun creativiteit los op business cases, aangereikt door 4 bedrijven uit de voedingsindustrie: Crop’s, Meat & More, Joriba Bakery en Metagenics. Op die manier wil men jongeren laten proeven van de voedingsindustrie en hen bewust maken van het belang van innovatie en creativiteit als hoeksteen voor ondernemerschap. Het winnende team bedacht voor Metagenics, ontwikkelaar van voedingssupplementen, een sterke consumer branding strategie.

Multidisciplinaire teams aan het werk

De 100 studenten kregen de opdracht om in multidisciplinaire teams een creatieve oplossing te bedenken voor reële uitdagingen geformuleerd door voedingsbedrijven Crop’s, Meat & More, Joriba Bakery en Metagenics. De teamleden kenden elkaar vooraf niet, ze dienden zich snel aan elkaar aan te passen en ontdekten hoe ze het meest efficiënt konden samenwerken. Dit Food At Work Innovation Bootcamp speelde in op een aantal sleutelcompetenties: doelgerichtheid, motivatie, out-of-the box denken, zin voor initiatief, besluitvorming,… en maakte verder gebruik van de organisatorische competenties van de deelnemers.

Presenteren voor de jury

Een jury van bedrijfsmanagers koos aan de hand van verschillende bedrijfspresentaties het meest beloftevolle idee. De grote winnaars waren Imke Legrand en Leyton Knockaert van Hogeschool West-Vlaanderen, Julie Van der Eecken van Universiteit Gent en Véronique Avermaete van Thomas More. Zij bedachten voor Metagenics een sterke consumer branding strategie. Imke Legrand legt verder uit.

“Metagenics heeft een sterk ‘business-to-business’-karakter. Wij willen die omweg via de gezondheidsprofessionals volledig wegwerken. Klanten moeten rechtstreeks benaderd worden zonder tussenpersoon. De consument zal benaderd worden via advertenties op sociale media, print-advertenties en out of home-advertenties. Hierbij komen ze op een vragenlijst terecht. Deze vragenlijst begint breed en zal zo bij een profiel terechtkomen. Aan de hand van dit profiel kan zeer specifiek op het probleem van de klant ingespeeld worden. De klant zal dus persoonlijk benaderd worden. Met de uitkomst van de vragenlijst kunnen er producten online besteld worden maar er kan ook extra uitleg gevraagd worden bij de huisarts of apotheek. De producten zullen dus meer toegankelijk gemaakt worden voor de klant en niet meer enkel ter beschikking gesteld worden in de apotheek. Momenteel is er een gevoel bij de klant dat deze producten onmiddellijk onder medicatie vallen en dat vormt een barrière. Via onze aanpak zal er duidelijk gemaakt worden dat voedingssupplementen te vertrouwen zijn.”

“Vandaag was een zeer leerrijke dag. Binnenkort stappen we allemaal het werkveld in, het is super leuk om eens mee na te denken over de problemen in het bedrijfsleven. Een mooi leerproces voor ons. Super fijn ook dat ze onze ideeën apprecieerden”, zegt een enthousiaste Julie Van der Eecken, studente aan Universiteit Gent.  

“De voorgestelde oplossing heef een hoge haalbaarheid, de verwijzing naar big data was origineel en er wordt ingespeeld op de trend naar personalisatie. Ook het professionele karakter van het product werd bewaard”, besluit Stefaan Vervarcke, Senior Product Development & Regulatory Affairs Manager bij Metagenics.