Ondernemingszin, een vliegwielvaardigheid, start in het onderwijs

Ondernemingszin, een vliegwielvaardigheid, start in het onderwijs

Fons Leroy, de gewezen overheidsmanager van het jaar wordt rusteloos als hij de (r)evoluties op de arbeidsmarkt observeert. Onderwijs en bedrijfsleven staan onder druk. De 21e-eeuwse vaardigheden zijn de sleutel. Op welke wijze kunnen we de nieuwe generaties entre- en intrapreneurs voorbereiden om succesvol hun rol in de snel veranderende economie en maatschappij op te nemen. Zijn hele loopbaan stond in dienst van beleid maken. Nu is het tijd voor actie.

“De arbeidsmarkt staat in brand en dan kan je niet gewoon toekijken. Het is tijd om de handen uit de mouwen te steken, op het werkveld. De missie van Vlajo was nooit zo actueel. Ik wil heel graag mijn bijdrage leveren om ondernemingszin en ondernemerschap naar onze Vlaamse scholen, hogescholen en universiteiten te brengen. ", zei Fons Leroy bij zijn aanstelling tot voorzitter van Vlajo. 

Nu de invulling van eindterm ondernemingszin brandend actueel is, brengt hij die gedachten  bijeen in zijn recenste blog. Het lezen waard!