Ann Heylen (Toyota) vervoegt de Vlajo-raad van bestuur

Ann Heylen (Toyota) vervoegt de Vlajo-raad van bestuur

Wat begon met een kennismaking via onze Europese koepelorganisatie JA Europe enkele jaren geleden, groeide uit tot een sterke samenwerking met nu zelfs een vaste plek aan de tafel van onze raad van bestuur. "Ik was eerst wat overdonderd door de vraag, want ik had het niet verwacht, maar heb niet lang moeten nadenken en vrij snel positief geantwoord. Wat een eer ook!" aldus Ann Heylen van Toyota.

Met deze functie hoopt Ann de ondersteunende rol van de industrie voor het onderwijs te kunnen versterken. "Ik wil in dialoog gaan met onderwijsprofessionals om zo hun noden nog beter te begrijpen. De leerlingen en studenten van vandaag zijn kritischer dan ooit. Het nut van de leerstof houdt hen bezig en het bedrijfsleven kan volgens mij helpen om dat nut aan te tonen op een manier die niet mogelijk is in de klas of de aula."

Toyota is trouwens niet aan haar proefstuk toe binnen het onderwijs. Afgelopen jaren organiseerden ze reeds verschillende initiatieven voor het onderwijs in samenwerking met Vlajo. Wat begon met enkele gastlessen voor STEM Ondernemers voor de Klas groeide uit tot het organiseren van een STEAM dag op de Toyota-terreinen in Zaventem voor meer dan 100 leerlingen uit het secundair onderwijs. "Via interactieve workshops gegeven door Toyota-vrijwilligers, benadrukken we op die manier niet alleen het belang van STEM-studies, we tonen ook dat STEM echt leuk is voor jongens én meisjes. We vinden het ontzettend belangrijk om deze boodschap te verspreiden bij jongeren, omdat we beseffen dat we als maatschappij deze knappe koppen echt nodig zullen hebben om een aantal problemen op te lossen in de toekomst. We zijn dan ook ontzettend dankbaar dat we dankzij Vlajo deze boodschap zo breed kunnen verspreiden binnen het onderwijs. Zonder Vlajo zouden we dit bereik nooit hebben. We zouden niet verder kunnen reiken dan de klassen van onze eigen jongeren."

Ook dit schooljaar organiseert Toyota samen met Vlajo een STEAM dag met interactieve workshops en een blik achter de schermen. Ben je er graag bij? Schrijf je in