KTA Brasschaat organiseert de PREO-beurs

KTA Brasschaat organiseert de PREO-beurs

Op 26/02 organiseerde de Vlajo-ambassadeursschool KTA Brasschaat de jaarlijkse PREO ondernemersbeurs. Tijdens editie 2019 kregen 20 studentenondernemingen (mini-ondernemingen, studentenbedrijven en Jieha’s) de kans om tijdens een druk bezochte beurs op school een verkoopstand in te richten, hun waren te presenteren en te goochelen met verkooptechnieken. Nieuw dit jaar was dat er ook een samenwerking was met KA Brasschaat zodat de studentenbedrijven van deze school ook konden deelnemen.

Dit alles gebeurt onder het goedkeurend oog van coördinator Studiegebied Handel Ann Bekaert: “Deze ondernemersbeurs is al aan de negende editie toe. Ooit via een externe organisatie gestart en daarna heeft het KTA dit zelf in handen genomen. De bedoeling is dat de leerlingen behalve hout, metaal en bijv. verzorging nog vele andere factoren leren kennen. Bedrijfsbeheer is de basis van een eigen onderneming. Het programma is dus heel breed. Ook wordt er door de leerlingenraad 1 keer per jaar extra initiatief genomen: dj’s, zangers en groepen worden uitgenodigd. Ook dit is een vorm van ondernemen, het organiseren van een festival, prijsoffertes aanvragen enz. De deelnemers aan deze ondernemersweek werken volledig uit eigen initiatief: brainstormen, het uitwerken van het idee en het dan op de markt brengen. Een bescheiden ondernemersplan opbouwen”.

De beurs is het hoogtepunt van de ondernemersweek die al enkele jaren georganiseerd wordt door de vakwerkgroep ‘Toegepaste Economie’. Op die manier wil het team de leerlingen kennis laten maken met ondernemingszin en ondernemerschap. Bedoeling is de competenties bij de jongeren te stimuleren zodat dit een meerwaarde kan betekenen in hun verdere ontwikkeling.

 

Website school