CompassMe

competenties groeigericht evalueren


Schooljaar 2018-2019

12 pilootscholen gaan tijdens dit schooljaar aan de slag met de eerste digitale versie van CompassMe. De scholen zijn verspreid over Vlaanderen en bieden verschillende studierichtingen aan. Alle onderwijskoepels zijn vertegenwoordigd in deze scholengroep.

Met veel enthousiasme zullen zij CompassMe digitaal gaan uitproberen. Voor Vlajo is dit een uitstekende manier om na te gaan of de tool ook effectief gedragen wordt door de leerkrachten en leerlingen zelf. Met de feedback die we verkrijgen van deze pilootscholen, willen we aan de slag gaan om CompassMe verder te optimaliseren, zodat we tegen september 2019 een digitale tool kunnen afleveren waar alle Vlaamse school met veel “goesting” mee aan de slag kunnen gaan.

Enkele reacties van pilootleerkrachten:

  • Leerlingen leren hun competenties kennen en worden niet met punten beoordeeld maar met hun groeikansen. Nadruk ligt niet meer alleen op het cognitieve. Focusdoelen zijn zeer uitgebreid en bieden voor elk vak/optie kansen om aan te werken.
     
  • Voor ons als leerkrachten leer je leerlingen op een andere manier kennen. Je gaat ook meer over deze competenties van leerlingen in interactie met collega's en leert hierdoor leerlingen nog beter/anders kennen. Naast leerling worden ze ook een echt persoon waar je naast leren veel meer gaat stilstaan bij wat ze kunnen en dat geeft mij een fijn gevoel. Je bent voor hen meer dan een LEERkracht en dat is net de reden waarom ik voor deze job heb gekozen.

 

Meer info?