CompassMe

competenties groeigericht evalueren


Schooljaar 2018-2019

12 pilootscholen zijn tijdens het schooljaar 2018-2019 aan de slag gegaan met de eerste digitale versie van CompassMe.  Met veel enthousiasme hebben zij CompassMe digitaal  uitgeprobeerd en ons voorzien van de nodige feedback om CompassMe klaar te maken voor alle Vlaamse scholen vanaf september 2019.

Enkele reacties van pilootleerkrachten:

  • Leerlingen leren hun competenties kennen en worden niet met punten beoordeeld maar met hun groeikansen. Nadruk ligt niet meer alleen op het cognitieve. Focusdoelen zijn zeer uitgebreid en bieden voor elk vak/optie kansen om aan te werken.
     
  • Voor ons als leerkrachten leer je leerlingen op een andere manier kennen. Je gaat ook meer over deze competenties van leerlingen in interactie met collega's en leert hierdoor leerlingen nog beter/anders kennen. Naast leerling worden ze ook een echt persoon waar je naast leren veel meer gaat stilstaan bij wat ze kunnen en dat geeft mij een fijn gevoel. Je bent voor hen meer dan een LEERkracht en dat is net de reden waarom ik voor deze job heb gekozen.

 

Schooljaar 2019-2020

Vanaf september 2019 is CompassMe beschikbaar voor alle Vlaamse scholen. Meer dan 30 scholen maken ondertussen al gebruik van onze tool, een aantal onder hen treden ook op als ambassadeur ter inspiratie van geïnteresseerde scholen. Tijdens dit schooljaar zullen er ook nog lerende netwerken georganiseerd worden waarop deze scholen andere scholen kunnen inspireren met hun aanpak. Meer info hierover zal verschijnen op onze evenementenpagina.

Meer info over CompassMe?