CompassMe

competenties groeigericht evalueren

Ook binnen jouw projectwerking

Vlajo projecten zoals Mini-onderneming, Studentenbedrijf, Jieha, Talent4Change en Kid@Bizz, maar ook buitenlandse reizen, stages en andere projecten bieden de ideale context om leerlingen aan de slag te laten gaan met competenties zoals samenwerken, verantwoordelijkheid nemen, doorzetten, plannen en organiseren, … Leerlingen krijgen de kans om hun eigen leerproces in handen te nemen, waardoor hun eigenaarschap vergroot wordt. Dankzij CompassMe wordt het nu ook mogelijk om deze projecten op een groeigerichte manier te evalueren, samen met de leerlingen.

Als leerkracht bepaal je, zelf of samen met de leerlingen, welke competenties in welke periodes geëvalueerd worden.  Leerlingen evalueren zichzelf 2 keer: bij aanvang van de periode (waarbij ze zelf een actiepunt kunnen formuleren) en op het einde van de periode (waar het mogelijk is om een reflectiepunt toe te voegen). Vervolgens geven de leerkrachten en begeleiders hun evaluaties in.  Je bepaalt zelf hoelang zo'n periode loopt, alles helemaal in functie van het verloop van je project.

Verschillende rapporteringsopties maken het mogelijk om de evaluaties visueel weer te geven. Ook externen kunnen toegevoegd worden aan CompassMe, zodat stagementoren, studiebegeleiders,… evaluaties en feedback kunnen invoeren. Op die manier kan de leerling een volledig competentiepaspoort genereren.

Meer informatie

Wil je meer weten over hoe CompassMe ingezet kan worden, bekijk dan het webinar on demand.

Voor meer informatie, contacteer de projectverantwoordelijke via evalueren@vlajo.org