Vlajo Innovatiekampen

voor creatieve denkers

Wat gebeurt er als je een vat jonge enthousiaste leerlingen of studenten een dag lang laat brainstormen over een prangend probleem? En hen hiervoor alle creatieve vrijheid geeft om een oplossing te bedenken? Weet u dat bruikbare oplossingen waar iedereen iets aan heeft, vaak bedacht worden door jongeren… 


Een Vlajo Innovatiekamp/dag is een  brainstorm voor teams van leerlingen derde graad secundair onderwijs  en studenten hoger onderwijs die elkaar vooraf niet kennen. De teams krijgen de opdracht om voor een bepaald bedrijfsprobleem een creatieve-innovatieve oplossing te bedenken en uit te werken. Tussendoor krijgen ze advies van deskundigen. Ze stellen een businessplan op en presenteren hun idee voor een jury. Die jury selecteert aan het eind van het boeiend parcours de beste ideeën.

 


Doelstellingen van een Vlajo Innovatiekamp

  • Innovatieve vaardigheden en creatieve ideeën stimuleren bij jonge mensen.
  • Leerlingen/studenten aanmoedigen om in team een reëel probleem vlot op te lossen.
  • Leerlingen/studenten motiveren om te slagen en nieuwe doelstellingen te bereiken.
  • Jonge mensen in contact brengen met ondernemers en rolmodellen uit de publieke sector, om zo te leren over de activiteiten van bedrijven en de uitdagingen waarvoor zij staan.

 


Opzet

Tijdens deze creatieve brainstorm krijg je de tijd om samen met je team een oplossing te bedenken voor een bestaand bedrijfsprobleem. Hulpmiddelen, informatie en advies van professionals staan ter beschikking, maar het is aan jullie als team om een overtuigend plan samen te stellen en zo de professionele jury voor jullie te winnen.

Het innovatiekamp/dag, is een unieke ervaring voor het leven waarbij je je creativiteit en innovatieve vaardigheden leert aanscherpen, in team leert werken en in contact komt met andere ondernemende jongeren.

Je wordt ondergedompeld in de echte bedrijfswereld.

  


Wil en durf jij deze uitdaging aangaan?

Scherp dan je pen, oefen je brein en teken buiten de kantlijnen. Overtuig je collega-leerlingen om ook deel te nemen.

Praktische informatie en het programma krijg je enige tijd voor het kamp doorgemaild. Het aanbod voor dit schooljaar geven we je alvast mee:

Secundair onderwijs:

Hoger onderwijs:

Inschrijven 

Om in te schrijven (als leerling, student of leercoach):

  • je hebt een Vlajo-account of maakt deze eerst aan
  • je logt in op de Vlajo-website
  • je kiest 'Innovatiekamp' en maakt je keuze! 

 

Proef van de sfeer

Voor sfeerbeelden: 

Het is de creativiteit en ondernemingszin van de huidige generatie jongeren die het verschil maken. Scouting van creatief talent, we kunnen er niet vroeg genoeg mee starten.

Kris Peeters, Vlaams minister-president, ter gelegenheid van de prijsuitreiking Vlajo Innovatiekamp ism essenscia, Living Tomorrow, Vilvoorde

Bekijk het filmpje van het Vlajo Innovatiekamp 2015 i.s.m. Ovam