Vlajo geeft een stevige boost aan de ondernemingszin en ondernemende competenties van jong talent in Vlaanderen.
Docent, opleidingshoofd, of een andere betrokkene in een opleiding aan een Vlaamse hogeschool of universiteit?
verder inzetten op het ontwikkelen van ondernemende vaardigheden bij studenten, of bij jezelf en je collega’s, …
Vlajo werkt reeds jaren met het “Telefoonmodel” als fundament voor zijn pedagogische aanpak inzake ondernemend onderwijs, ontwikkeld door CEGO KULeuven (prof. dr. Ferre Laevers). CEGO KULeuven ontwikkelde zopas een toolbox – bij wijze van actualisering van het “Telefoonmodel” - voor leerkrachten en begeleiders in het kleuter-, lager, secundair en hoger onderwijs: Ondernemingszin (h)erkennen en stimuleren. De vorming heeft tot doel te leren werken met een tool waarmee leerkrachten en docenten hun eigen didactische aanpak en lesactiviteiten kunnen monitoren, hoe ze hun didactiek en lesactiviteiten kunnen ontwikkelen, zodat ze de mate van ondernemingszin bij kinderen en jongeren kunnen inschatten en vervolgens hun leerlingen en studenten nog meer overeenkomstig begeleiden tot ondernemend gedrag.
Voor meer informatie over de ontwikkeling van deze toolbox kan je terecht bij CEGO Onderzoek & Ontwikkeling (cego.onderzoek@kuleuven.be).
Student aan een Vlaamse hogeschool of universiteit?
je ondernemende vaardigheden verder ontwikkelen, hulp bij de uitwerking van je businessidee of bij de opstart van je onderneming of ben je gewoon op zoek naar boeiende activiteiten om “vrije ruimte” in een schoolvak in te vullen…
Ondernemer, of werkzaam in een Vlaamse onderneming of organisatie, of Vlajo Alumnus?
… een steentje bijdragen ter ondersteuning van ondernemende studenten, je expertise ter beschikking stellen of een bedrijfsopdracht voorleggen aan studenten van een Vlaamse hogeschool of universiteit…
“Elke student (is) ondernemend!”, daar gaan we voor met het team van 4 personen dat specifiek ten dienste staat van het Vlaamse Hoger Onderwijs.