Studenten winnen Food At Work Innovation Bootcamp met sterke employer branding-strategie voor Mulder Breakfast Cereals

Studenten winnen Food At Work Innovation Bootcamp met sterke employer branding-strategie voor Mulder Breakfast Cereals

Op 27 april vond het ‘Food At Work Innovation Bootcamp’ plaats, georganiseerd door Alimento (loopbaanfonds voedingssector) en Vlajo (ondernemingszin stimuleren). 100 Vlaamse studenten verzamelden in het Huis van de Voeding. In gemengde teams lieten ze hun creativiteit los op een aantal business cases, aangereikt door drie voedingsbedrijven: Agristo (diepgevroren aardappelproducten), Mulder (ontbijtgranen) en Metagenics (voedingssupplementen). Opzet van de dag? Jonge mensen laten kennismaken met de voedingssector en hen bewust maken van het belang van innovatie binnen ondernemerschap. Het winnende team – ‘Flavoured Granola’ – bedacht voor Mulder Breakfast Cereals een sterke employer branding-strategie: drie verrassende granola-smaken in een duurzame verpakking met QR-code die naar een virtual room leidt waarin je met je avatar jobaanbiedingen kan bekijken.

De deelnemers Hoger Onderwijs gingen na de bekendmaking van de cases in multidisciplinaire teams aan de slag met flipover, post-its en laptop. Hun opdracht: een passende oplossing bedenken voor reële uitdagingen binnen de voedingssector. Geen evidente klus als je aan een team wordt toegewezen waarin niemand elkaar kent. Na een korte kennismaking en snelle inschatting van ieders profiel, kwam het vooral aan op een goeie brainstorm en efficiënt samenwerken. Food At Work Innovation Bootcamp speelt in op een aantal belangrijke sleutelcompetenties: doelgerichtheid, motivatie, out-of-the box denken, zin voor initiatief, organisatorisch vermogen, besluitvorming …

Na een spannende pitchronde koos de jury van bedrijfsmanagers vanavond één idee als meest beloftevol. Deze editie kwam het winnende concept van Fien Van Molle (HOGENT), Julie Schollaert (Howest), Timon Ide (Universiteit Gent), Eglantina Maloku (Vives) en Baptiste Vereecke (Vives). Ze bedachten drie originele smaken voor hun ‘Mulder granola-borrelhapjes’ (bacon, paprika en zout) en stelden een duurzame, compacte verpakking voor. Op de verpakking een QR-code die naar een virtual room leidt met vernieuwende mogelijkheden om jobs binnen het bedrijf te ontdekken. Op deze manier vonden de studenten dat ze potentieel toekomstige werknemers op een snelle, aantrekkelijke manier konden bereiken. Een samenwerking met Rodenbach en lokale festivals moest het product lanceren.

“We kregen van Vlajo de kans om ons creatief brein maximaal te benutten, dit door ons te stimuleren om out-of-the-box te denken. Ook kregen we de opportuniteit om nieuwe mensen te leren kennen en met hen samen te werken, waardoor wij zowel nieuwe vriendschappen als skills hebben kunnen ontwikkelen”, aldus Eglantina, Julie, Timon, Fien en Baptiste.

“Studenten zijn onze out of the box-denkers en durvers voor de toekomst. Dit sluit perfect aan bij het Mulder-DNA waarin innovatie en creativiteit centraal staan.”
Els Laureyns, HRM Mulder Natural Foods

“Onze studenten krijgen de unieke kans om aan de hand van reële business cases kennis te maken met de voedingsindustrie. Hierbij wordt hun probleemoplossend denken op de proef gesteld, kunnen ze hun soft skills ontplooien en leren ze samenwerken in een interdisciplinaire omgeving.”
Louise-Marie Van de Velde en Celeste Verbeke, UGent Biowetenschappen – voedingsindustrie

Een Vlajo Innovatiedag is een unieke kans voor jongeren om hun creativiteit en ondernemingszin aan te scherpen. Ze leren in team werken, moeten voor een publiek spreken en kunnen hun ideeën aftoetsen bij experten uit het bedrijfsleven. Het ‘Food At Work Innovation Bootcamp’ toont Vlaamse voedingsbedrijven als aantrekkelijke werkgevers die kansen bieden aan alle soorten profielen. Het initiatief maakt deel uit van een reeks innovatiekampen die Vlajo in alle Vlaamse provincies organiseert voor zowel leerlingen secundair als studenten hoger onderwijs.