Vlajo en JCI worden partners

Vlajo en JCI worden partners

Eind 2014 ondertekenden JCI Vlaanderen (Junior Chamber International) en Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw) een strategische partnerovereenkomst, waarmee beide organisaties samen aan de kar willen trekken van het ondernemerschap in Vlaanderen. Zo organiseert JCI Vlaanderen op lokaal en regionaal niveau allerhande projecten rond ondernemershap. De vereniging reikt dit jaar al voor de 11de keer de JCI Award Vlaamse Jonge Ondernemer van het jaar uit. Vlajo stimuleert ondernemingszin bij jongeren voornamelijk door het nemen van initiatieven die een brug slaan tussen de ondernemerswereld en het onderwijs.

Gemeenschappelijke focus

Met dit partnership officialiseerden JCI en Vlajo hun gemeenschappelijke focus op jong ondernemerschap. Peter Coenen, directeur van Vlajo: “De missies van JCI en Vlajo hebben veel gemeen: talenten van jonge mensen ontdekken en ontwikkelen. Enkel de leeftijd van de leden verschilt: studenten versus jonge professionals. Vlajo komt voor JCI. Het is een slimme win-win om JCI leden te mobiliseren in de coaching van Vlajo studenten, wat op zich ook een vormingsactiviteit is voor JCI leden. Door beide netwerken te verbinden worden de waardevolle ervaringen en kennis van deze jonge professionals toegankelijk voor de schoolgaande jeugd, enkele jaren voordat ze hun intrede doen op de arbeidsmarkt of een eigen zaak starten. Smart win-win dus in de co-creatie van een nieuwe generatie ondernemend talent”.

Ook Arne Vanes, voorzitter van JCI Vlaanderen, is opgetogen met dit partnership.

De partners van JCI, ervaren deelnemers binnen de organisatie en de deelnemers aan de JCI Award Vlaamse Jonge ondernemer krijgen op deze manier de kans hun ervaring te delen met jonge mensen, en laten hen zo ook kennis maken met hun onderneming. Ook zij zijn overtuigd van de toegevoegde waarde die zij zelf en JCI hier uit halen. Bovendien zetten we hiermee onze organisatie in de kijker bij potentiële toekomstige leden. JCI telt heel wat ondernemers in haar netwerk. Vlajo kan beroep doen op de ervaring van deze mensen bij het begeleiden van de jongeren.

Op deze manier hopen beide organisaties jong ondernemerschap in Vlaanderen te stimuleren.


Junior Chamber International (JCI) is wereldwijd de leidende vormings- en netwerkorganisatie voor jonge ondernemende mensen. Leden ontplooien zich op het vlak van leiderschap en ondernemingszin door training te volgen en de opgedane kennis aan de praktijk te toetsen door het organiseren van allerhande projecten.. Wereldwijd telt de organisatie ci. 200.000 leden en dit in meer dan 5000 lokale afdelingen in meer dan 100 verschillende landen. JCI Vlaanderen heeft op dit moment een 1000tal actieve leden, verdeeld over 40 lokale afdelingen. www.ditisjci.be