Deze 5 Vlajo mini-ondernemingen gaan naar de Vlaamse finale!

Deze 5 Vlajo mini-ondernemingen gaan naar de Vlaamse finale!

Elk jaar gaat Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) op zoek naar dé Mini-onderneming van het jaar. Naar een businessgericht totaalconcept, waarbij creativiteit en innovatie de plak zwaaien. Op woensdag 15 maart vonden de verschillende provinciale finales plaats in de vijf provincies. Daar gaven de geselecteerde finalisten het beste van zichzelf voor een onafhankelijke bedrijfsjury. Spanning alom, want wie mag er naar de Vlaamse finale in Brussel op woensdag, 3 mei?

 

De vijf Vlaamse finalisten zijn…

In elke provincie steeg de temperatuur gevoelig op woensdagnamiddag, 15 maart. Met een absolute piek tijdens de jurydeliberatie, die uiteindelijk deze vijf winnaars aanduidde:

 

FAAR - Vlaams-Brabant

In de gebouwen van Eandis in Wilsele werd FAAR bekroond na een spannende, maar leuke finale. De leerlingen van het Sint-Pieterscollege in Leuven produceren unieke ecodesignlampen door recyclage van oude koplampen, hout en metaal.

 

DigiTool – Antwerpen

Bij BNP Paribas Fortis op de Antwerpse Meir ging DigiTool met de eindzege aan de haal na een zinderende namiddag. De leerlingen van het Mater Salvatorisinstituut in Kapellen digitaliseren oude dia’s, videobestanden, VHS, … Hierbij werken ze vooral met digispots, voor maximaal comfort van de klant.

 

ReCups – West-Vlaanderen

Voka Kortrijk was de wedstrijdlocatie van dienst in West-Vlaanderen. Hier werd ReCups bekroond tot absolute winnaar. De leerlingen van Sint Leo Hemelsdaele in Brugge overtuigden de jury met een knap totaalconcept waarbij ze herbruikbare drinkflessen verkopen met tekeningen van kinderen. Met de opbrengst ondersteunen ze minder bevoordeelde kinderen in lager en secundair onderwijs.

 

 

AREA 19 – Limburg

In het Provinciehuis van Hasselt ging de hoofdprijs naar AREA 19. De leerlingen van Bovenbouw Sint-Michiel in Leopoldsburg organiseren een actief spel voor jong en oud. Ze goten dit in een goed uitgewerkt businessconcept.

 

 

Creazy Cure – Oost-Vlaanderen

In Gent werd het een succesvolle thuismatch voor Creazy Cure van het Sint Paulusinstituut. De leerlingen maakten zelf een kinderboekje om (chronisch) zieke kinderen te helpen tijdens hun ziekenhuisopname. Hierin kunnen ze hun gevoelens, pijn, angsten beschrijven en tekenen.

 

 

Afspraak in Brussel op 3 mei voor de Vlaamse finale! SUCCES!