‘Ondernemerschap opnieuw in de lift’

‘Ondernemerschap opnieuw in de lift’

Ondernemerschap zit in de lift. Uit de recentste Startersatlas van Unizo blijkt dat er meer dan 82.000 nieuwe ondernemingen opgestart zijn in 2015. Een goede trend. Ook zien we een kentering bij jong ondernemerschap. We zijn dus goed bezig.

Ondernemen begint bij een juist beeld van ‘de ondernemer’ en nadenken over ondernemer worden. Er werden al heel wat initiatieven genomen en ondersteund om te sensibiliseren rond ondernemen, zoals Open Bedrijvendag, Beurs Ondernemen …

Ondernemen is hip!
Ook worden er inspanningen geleverd om ondernemerschap positief onder de aandacht te brengen in het onderwijs. In het hoger onderwijs zijn er namelijk meer en meer studenten die hun studie combineren met een eigen zaak. We kunnen stellen dat er zich in Vlaanderen, zeker bij jongeren, een ondernemingsgezinde cultuur aan het ontwikkelen is. Het is bij jongeren ‘hip’ om een eigen onderneming te hebben.

Kruisbestuiving binnen onderwijsniveaus

Via Agentschap Innoveren & Ondernemen ondersteunt minister Muyters ook structureel Vlaamse Jonge Ondernemingen (VLAJO) en Stichting Onderwijs en Ondernemen, die een aanbod op alle schoolniveaus formuleren rond ondernemend onderwijs. MyMachine, één van de gesteunde projecten, is zo een mooi voorbeeld van kruisbestuiving binnen alle onderwijsniveaus waarbij kinderen uit het lager onderwijs een machine bedenken,  Howest-studenten hoger onderwijs werken dit verder uit en leerlingen uit het technisch secundair bouwen de machine.

Lees HIER het volledige artikel!