Zes finalisten ideeënwedstrijd Start Academy bekend

Zes finalisten ideeënwedstrijd Start Academy bekend

Leuven, 27 maart 2018 - De zes finalisten voor Start Academy 2018 zijn bekend. Amigrow (UHasselt en PXL), Backpad (Vives), Boogo (HoGent), E-Recycling (UGent), Fit vanuit je zetel (VUB) en MicroFlavours (Odisee en UGent) strijden op 18 april in het ING Marnix gebouw te Brussel om de winst in deze ideeënwedstrijd voor studenten hoger onderwijs.

Ondernemerschap op de schoolbanken zit in de lift. Elke jongere heeft wel een idee of kriebel waarmee je aan de slag kan. Daarom tonen wij met Start Academy dat je ook op jonge leeftijd kan ontdekken of je idee leeft op de markt. Dat idee kan eenvoudig zijn of net complex, helemaal uitgewerkt of gewoon een ruwe gedachte. Start Academy is véél meer dan gewoon een wedstrijd. Kandidaten worden intensief begeleid door ondernemers en bedrijfsprofessionals om uit te vinden of er voldoende potentieel is voor hun businessidee in de markt. En om dat idee vervolgens verder uit te werken in lijn met de verwachtingen van de markt.

76 deelnemende teams stonden begin februari aan de start van een traject met workshops, coaching en pitching sessies. In de finale strijden de zes meest beloftevolle teams voor de overwinning. Het afdwingen van deze finaleplaats getuigt reeds van creativiteit, gezond verstand, doorzettingsvermogen en overtuigingskracht. Maar welk team kan nog een trapje hoger klimmen, en de vakjury onder leiding van Hans Bourlon (CEO Studio 100) het meest overtuigen van hun ondernemersidee en -potentieel? Het antwoord kennen we op 18 april.

De winnaars krijgen een geldprijs (tot € 2.500 cash en tot € 15.000 aan consultancy uren van partners ING, Deloitte en Linklaters LLP) maar vooral ook aandacht via pers en andere kanalen, erkenning en een mooie award om mee te pronken.

Finalisten Start Academy 2018

  1. Amigrow (UHasselt en PXL)

Een virtuele buddy die pestgedrag en misbruik detecteert door een veilige ruimte te creëren waarbinnen kinderen hun gevoelens kunnen uiten.

  1. Backpad (Vives)

Backpad is een compacte gaming controller voor smartphones.

  1. Boogo (HoGent)

Boogo voorziet horeca, festivals, events en retailers van een nieuw "guilty pleasure": alcohol infused ice cream.

  1. E-Recycling (UGent)

Dit team wil oude GSM's ophalen via lagere scholen, en correct recycleren, zeg maar de Bebat van de GSM's.

  1. Fit vanuit je zetel (VUB)

Via thematische workouts de levenskwaliteit van senioren zo lang mogelijk zo hoog mogelijk houden, en dit op een leuke, laagdrempelige en wetenschappelijk onderbouwde manier.

  1. MicroFlavours (Odisee en UGent)

MicroFlavours wil de toekomstige grootsteden voeden door aan Vertical Urban Farming te doen.

Wil jij de jonge ondernemers live zien schitteren? Kom ze op 18 april in het ING Marnix gebouw te Brussel (Marnixlaan 24) aanmoedigen tijdens de spetterende finale!

Inschrijven kan via volgende link: https://events.clicla.me/EventTool/event/1516/

Het programma ziet er als volgt uit:

18u00 – 18u30              Onthaal
18u30 – 18u45              Welkomstwoord
18u45 – 20u45              Presentaties door 6 finalisten Studenten

20u45 – 21u30              Receptie + jurydeliberatie
21u30 – 22u00              Prijsuitreiking
22u00 – 22u30              Afsluitende drink