Oproep: Vlajo Innovatiedag voor studenten hoger onderwijs

Oproep: Vlajo Innovatiedag voor studenten hoger onderwijs

Op donderdag 14 maart 2019  is het weer zover, dan vindt de Vlajo Innovatiedag  voor het hoger onderwijs  plaats. In deze editie is voeding het topic! Wat gebeurt er als je een vat jonge enthousiaste studenten een dag lang laat brainstormen over een voedingsprobleem? En hen alle creatieve vrijheid geeft hiervoor een oplossing te bedenken?  Wist je dat bruikbare oplossingen waar iedereen iets aan heeft, vaak bedacht worden door jongeren…

Een Vlajo Innovatiedag is een uniek format dat de creativiteit en ondernemingszin bij Vlaamse studenten wil stimuleren. Tijdens een innovatiedag bedenken studenten in multidisciplinaire teams een oplossing voor een bestaand bedrijfsprobleem. De teamleden kennen elkaar vooraf niet. Ze worden in hun creatieve brainstorm bijgestaan door professionals uit het bedrijfsleven.

De kroon op het werk? Aan het einde van de Vlajo Innovatiedag presenteert elk team zijn innovatief idee voor een panel van bedrijfsleiders, business experts en academici. Dit panel beoordeelt het potentieel van de innovatie en creatieve ideeën en doet aanbevelingen.

Kortom een Vlajo Innovatiedag is een unieke ervaring voor studenten. Ze scherpen hun innovatieve en creatieve ideeën aan, ontwikkelen hun  probleemoplossende vaardigheden, leren in team en tegen deadlines werken, komen in contact met ondernemers, bedrijfsmensen,… en worden ondergedompeld in de echte bedrijfswereld.

Bekijk hier een fotoreportage

Wat?

Vlajo Innovatiedag i.s.m. RESOC/SERR Midden-West-Vlaanderen, Provincie West-Vlaanderen, Alimento, Fevia, POM West-Vlaanderen, Fabriek voor de Toekomst en Actie voor Starters

 

Wanneer?

Donderdag 14 maart 2019

 

Voor wie?

75 studenten uit alle HO-opleidingen in Vlaanderen zijn welkom (bij voorkeur met een link naar voeding of een commerciële basis).

 

Waar?

Huis van de Voeding | Roeselare

 

Inschrijven?

 

via https://www.vlajo.org/programmas/innovatiekampen/14-maart-19-ism-resoc-pom-roeselare-hoger

 

Wees er tijdig bij! Het aantal inschrijvingen is beperkt.

 

Noot: je kan zowel individueel, als met de opleiding deelnemen.