Creatieve voorstellen tijdens Tiens Talent Innoveert

Creatieve voorstellen tijdens Tiens Talent Innoveert

Op dinsdag 5 en woensdag 6 februari organiseerde de stad Tienen, in samenwerking met Vlajo, de Tiense secundaire scholen en vier Tiense bedrijven, een uitdagend innovatiekamp onder de noemer ‘Tiens talent innoveert’. Deze tweedaagse brainstorm past in het kader van het Talentenplatform, een project waarmee de stad lokale bedrijven en het onderwijs dichter bij elkaar wil brengen.

Meer dan 100 Tiense jongeren van de derde graad secundair onderwijs gingen in 20 teams de uitdaging aan om in 24 uur een creatieve oplossing te bedenken voor realistische problemen geformuleerd door vier Tiense
bedrijven of organisaties. TMS Industrial Services, Multiobus, Alexianen Zorggroep Tienen en de politiezone Getevallei engageerden zich om de jongeren te begeleiden. De teamleden kenden elkaar vooraf niet en
kwamen uit verschillende studierichtingen. Ze waren op elkaars creativiteit en motivatie aangewezen om de opdracht tot een goed einde te brengen.

Woensdag 6 februari, stelden de teams in CC De Kruisboog hun project voor aan de jury, samengesteld uit topmensen van de vier deelnemende bedrijven en organisaties. Het winnende team was één van de ploegen van TMS Industrial Services. De leden werkte een voorstel uit voor de vraagstelling ‘Hoe profileren we ons het beste zodat we al in beeld komen bij de schoolgaande en afstuderende jeugd?’. De jongeren stelden voor met een Instagramserie te werken. Elke week zou er dan een aflevering online kunnen gaan waarin één van de medewerkers van het bedrijf een hoofdrol speelt. Op die manier maken de studenten op een ludieke manier kennis met de werknemers en het bedrijf erachter. Om in de scholen zelf promotie te voeren, zou de groep een filmpje maken.

Als beloning voor hun creatieve werk kreeg elk lid van het winnende team een toegangsticket voor Suikerrock. Aan alle finalisten werd een Kinepolisfilmdoosje 2.0. geschonken. De deelnemende bedrijven en organisaties en de leerlingen en leerkrachten van de deelnemende scholen PISO Tienen, GO! atheneum Tienen, Sint-Janscollege Meldert en VIA Tienen Derde Graad, waren erg enthousiast over het project.