Velusta van de Universiteit Antwerpen wint ideeënwedstrijd Start Academy

Velusta van de Universiteit Antwerpen wint ideeënwedstrijd Start Academy

Een opkleefbare patch voor wielrenners om de heupregio tegen diepe schaafwonden te beschermen.  

Velusta, een studententeam van de Universiteit Antwerpen, heeft de 10e editie van ideeënwedstrijd Start Academy gewonnen. Start Academy is een gezamenlijk initiatief van Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) en ING België om ondernemingszin, ondernemerschap en creativiteit bij Vlaamse studenten te stimuleren. Uit 66 inzendingen waren er in totaal 6 finalisten bij de laatste kanshebbers. Zij kregen gisteravond de kans om een laatste keer hun idee te pitchen voor een vakjury onder leiding van de bekende ondernemer Geert Noels. Team Velusta ontwikkelde een opkleefbare patch voor wielrenners om de heupregio tegen diepe schaafwonden te beschermen. Velusta verdient een geldprijs van € 2.500 en advies van partners ING, Deloitte en Linklaters.

Veel blije en ambitieuze gezichten gisteravond in Meise. Start Academy betekent dan ook een flinke boost voor alle Vlaamse studenten die een eigen onderneming willen starten. Zes topteams namen het tijdens een feestelijk slotevent tegen elkaar op in een wervelende finale.

Team Velusta bestaat uit vier ondernemende studenten, die tevens wielerfanaten zijn. Met hun idee pakken ze een jarenlang gekend probleem aan, door wielrenners beter te beschermen tegen valpartijen. Om dit te realiseren ontwikkelden ze de Velusta Protection Patch. Deze patch wordt aan de zijkant van het heupbeen op de koersbroek gekleefd en reduceert bij een val de schaafwonden op de heup tot een minimum.

De jury loofde de drive en passie van het team, een groep echte vrienden die ondernemerschap uitstralen. Het potentieel voor dit idee, als oplossing voor een bestaand en herkenbaar probleem, is enorm, zowel nationaal als internationaal. Het team omringt zich met de nodige specialisten, en wil stap voor stap bouwen aan de weg, met grote ambitie naar de toekomst toe.

Velusta werd uitverkozen door een vakjury onder leiding van Geert Noels. Als wielertoerist en -liefhebber herkent Geert Noels uiteraard het probleem waarvoor Velusta een oplossing bedacht. Na beraadslaging van de jury maakte hij dan ook met veel plezier de overwinning van Velusta bekend. Deze overwinning is een nieuwe stap in de ondernemende reis van team Velusta, en een ‘boost’ om nog een tandje bij te steken. Aan potentieel geen gebrek!

Laureaten

  • Publiekswinnaar werd Incentivese. Dit team van de UCLL in Leuven ontwerpt een applicatie die de communicatie tussen verschillende betrokkenen bij de opvoeding van een kind ondersteunt en stroomlijnt.
  • JEP Design (UCLL) strandde op een eervolle 2e plaats met een compacte, multifunctionele, stijlvolle en modulaire salon- en bijzettafel in één.
  • Het brons ging naar Boovr (UGent), met hippe dubbelzijdige accessoires (o.a. vlinderdas), 100% handgemaakt in België.

Alle laureaten ontvingen een geldprijs en worden verder begeleid tijdens de doorstart van hun project.

Meer weten?