CompassMe gelanceerd voor Vlaamse secundaire scholen

CompassMe gelanceerd voor Vlaamse secundaire scholen

Sinds september van dit schooljaar is CompassMe beschikbaar gesteld voor alle Vlaamse secundaire scholen. CompassMe is een evaluatietool die scholen ondersteunt in het evalueren van competenties en kwaliteiten bij leerlingen, met de mogelijkheid om koppeling te maken met de transversale eindtermen. Zowel leerlingen als leerkrachten brengen de groei in kwaliteiten zoals samenwerken, initiatief nemen, doorzetten, plannen en organiseren,… in kaart.

Enkele honderden leerkrachten en een veelvoud aan leerlingen hebben ondertussen hun eerste evaluaties uitgevoerd. Op sommige scholen worden hier ook coaching gesprekken aan gekoppeld met de leerlingen. CompassMe wordt door de gebruikers als waardevol ervaren, wat ook af te leiden is uit onderstaande getuigenissen:

"De boodschap is veel persoonlijker. De opmerkingen van de leerkrachten maken leerlingen bewust over het zichzelf inschatten. (…) Er zijn ook heel veel dingen over hun gevoel in klas, waardoor ze minder of niet durven meewerken, aan bod gekomen. Ze hebben dit kunnen plaatsen met een volwassen leerkracht. Er was tijd. En dit hebben ze enorm geapprecieerd." (leerkracht die aanvankelijk vragen had bij het programma)

"Tot nu verloopt het technisch prima en bekijken we de waarde wat betreft de evaluatie gericht op competenties. Voor ons zal het wellicht gelinkt worden aan het gemeenschappelijk funderend leerplan. (…) We vermoeden dat we volgend schooljaar breed starten in het eerste en het tweede jaar."

"Ik wil jullie proficiat wensen met het schitterende werk en de ondersteuning die jullie bieden met CompassMe. Het lijkt me een schitterende tool die in het huidig onderwijslandschap een meerwaarde kan bieden."

"Heel positief bevonden, zowel door leerlingen als leerkrachten. De reflectie door leerlingen en leerkrachten én het coaching gesprek dat erop volgt, worden als heel zinvol ervaren."

Meer informatie over CompassMe

Er worden dit schooljaar regionale infomomenten georganiseerd met inspirerende getuigenissen van gebruikers in de loop van het derde trimester. Meer info volgt binnenkort op onze evenementenkalender www.vlajo.org/evenementen.