Twee Antwerpse klassen uitgeroepen tot ‘Meest Ondernemende Klas’ van Vlaanderen

Twee Antwerpse klassen uitgeroepen tot ‘Meest Ondernemende Klas’ van Vlaanderen

Antwerpen boven in de wedstrijd 'Meest Ondernemende Klas' van Vlaanderen. Twee basisscholen uit Deurne kwamen als winnaar uit de bus. De ondernemende projecten van Stedelijke Basisschool Het Land van Nu (kleuteronderwijs) en Stedelijke Basisschool Het Vliegertje (lager onderwijs – 6e leerjaar) vielen in de prijzen. Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw, kortweg Vlajo, gaat ieder jaar op zoek naar de Meest Ondernemende Klas van Vlaanderen. Ze wil hiermee zoveel mogelijk kinderen samenbrengen en engageren om als groep boven zichzelf uit te stijgen. Samen ondernemend zijn, samen grenzen verleggen, talent ontdekken, ontplooien en inspireren: het gebeurt elke dag in duizenden klaslokalen.

Vlajo zet ondernemerschap en ondernemingszin van jongs af aan in de kijker. Ieder schooljaar schrijft ze voor het kleuter- en basisonderwijs de wedstrijd ‘Meest Ondernemende Klas’ uit. Dit jaar was het uitgangspunt een STEM-gerichte opdracht waarbij creativiteit centraal staat: Vlajo-mascotte Doedel had nieuwe kledij nodig. Kinderen uit kleuterscholen en lagere scholen  gingen in heel Vlaanderen met deze opdracht aan de slag. 

Er werden heel wat bijzondere kledingstukken en accessoires ontworpen zoals handtassen met beloningskaartjes voor kinderen die afval opruimen, blazers met glittersterren, een superheldenpak,…

Zoals in elke wedstrijd kan er maar één winnaar zijn...

...tenminste één winnende kleuterklas en één winnende klas in het lager!

Voor de inzending van de kleuterschool kwam Stedelijke Basisschool Het Land van Nu uit Deurne als winnaar uit de bus. De kleuters toonden een enorm grote betrokkenheid bij het project en er was bovendien ook plaats voor het leren uit fouten.

Voor de lagere school is de winnaar het 6e leerjaar van Stedelijke Basisschool Het Vliegertje, ook uit Deurne. Het hoogtepunt voor deze leerlingen was een knappe modeshow op de catwalk.

Beide Antwerpse scholen zullen weldra de trofee van Meest Ondernemende Klas 2020 in ontvangst nemen, samen met hun prijzenpakket.