Shampop van UHasselt uitgeroepen tot Small Business Project van het Jaar

Shampop van UHasselt uitgeroepen tot Small Business Project van het Jaar

Vijf Limburgse studenten Handelswetenschappen van Universiteit Hasselt ontvingen de award ‘Small Business Project van het Jaar’, uitgereikt door Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw (Vlajo). In een online finale kroonde de jury Shampop tot winnaar omwille van hun sterk totaalconcept en het feit dat ze een universeel probleem op een creatieve wijze aanpakken. Shampop is een shampootablet die oplost en schuimt bij contact met water. Het Small Business Project is een onderwijsproject van Vlajo om ondernemingszin, ondernemerschap en creativiteit bij Vlaamse studenten te stimuleren.

Shampop op TV Limburg

              

Vegan verpakkingsvrije shampoo

De studenten achter de jonge onderneming Shampop zijn Floris Lisabeth, Jeff Paredis, Thomas Uwents, Roos Vandebergh en Hanne Vleugels. Het vijftal lanceerde het shampootablet in het kader van hun opleiding, onder de vleugels van Vlajo en met begeleiding van hun docenten. Door hun overwinning stoten zij door naar de online Europese finale die eind juni plaatsvindt.

Roos Vandebergh, gedelegeerd bestuurder van Shampop: “Shampop ontwikkelt trendy shampootablets in verschillende kleuren en geuren. Bij contact met water, lost de Shampoptablet op in je hand en heb je meteen de juiste hoeveelheid shampoo om je haren heerlijk te laten schuimen. Kies je voor ons product, dan kies je voor minder plastic, want onze Shampops zijn verpakt in herbruikbare materialen. Je kiest dus voor een trendy en milieuvriendelijk product.”

Floris Lisabeth, technisch directeur van Shampop vult verder aan: “We hebben enorm veel geleerd tijdens ons SBP-traject, maar de belangrijkste les voor ons is toch dat je product maar zo goed kan zijn als je team. Daarnaast hebben we vooral de focus op teamwerk gelegd, elkaar leren begrijpen en vertrouwen. Het was een competitieve wedstrijd met sterke tegenstanders, maar we zijn blijven focussen op onszelf en dat leidde tot een prachtig eindresultaat. We willen Vlajo zeer graag bedanken voor de mooie opportuniteit en zijn erg benieuwd wat de toekomst zal brengen voor Shampop.”

Momenteel verkopen ze hun shampootabletten voornamelijk online, maar binnen twee jaar willen de jonge ondernemers hun product verkopen in de volledige Benelux en het gamma uitbreiden over de gehele cosmeticalijn. Denk bijvoorbeeld aan “Shavepop”, “Washpop” en “Gelpop”. Shampop streeft ernaar om op lange termijn het gebruik van plastic in de cosmetica volledig te verwijderen.

De jury was unaniem: “Shampop heeft een uitstekend totaalconcept dat zo kant en klaar in de markt kan gezet worden. Ze hebben een uniek idee, zijn heel complementair als team en hebben een sterk financieel plan”, zegt juryvoorzitster Hilde Van de Velde, partner bij Deloitte.  “Stimuleren van ondernemerschap bij studenten is zo belangrijk. Daarom was ik bijzonder blij vast te stellen dat de kwaliteit van de drie Vlajo-SBP-finalisten – Das Woodworks, Still Growing en Shampop – zo hoog lag. Stuk voor stuk ondernemingen met veel potentieel, ondersteund door enthousiaste en talentvolle teams. Het was een eer om de jury voor te zitten.”

Small Business Projects

Het Small Business Project focust op de ontwikkeling van ondernemende competenties (21ste eeuwse vaardigheden) van studenten zodat deze uitgroeien tot de ondernemende medewerkers en ondernemers van morgen. Doorheen het Small Business Project leren studenten om out-of-the-box te denken, om constructief samen te werken, om helder te communiceren en te presenteren… Het Small Business Project start (meestal) met een brainstormfase. Uit deze brainstormfase ontstaat een idee dat de studenten vervolgens vertalen naar bijvoorbeeld een Business Model Canvas of een business plan. Het Small Business Project wordt meestal afgesloten met een voorstellingsmoment waarin de studenten hun uitgewerkt ondernemingsidee pitchen voor een professionele jury.

Contact