Gratis webinar: van de schoolbanken naar de werkvloer

Gratis webinar: van de schoolbanken naar de werkvloer

Pas afgestudeerd en klaar voor jouw eerste echte job? Onze partner Experis, onderdeel van ManpowerGroup, geeft op donderdag 16 juli een gratis webinar vol praktische tips om je nieuwe carrière een boost te geven. Hoe kan je je als pas afgestudeerde het beste voorbereiden op de eerste stappen naar een carrière? Wat zijn de trends in de arbeidsmarkt, en hoe pak je heel concreet je sollicitatietraject aan? Na dit webinar ben je klaar om de arbeidsmarkt te veroveren! 

Ondanks de crisis is 11% van de Belgisch werkgevers op zoek naar talent, onder meer binnen de sectoren IT, engineering, life sciences, finance en logistiek.

 

Het zijn uitzonderlijke tijden. De COVID-19 crisis veranderde de arbeidsmarkt grondig. De zoektocht naar werk wordt moeilijker voor sommige afgestudeerden en professionals. Zoals elk kwartaal heeft ManpowerGroup – ook tijdens COVID-19 tijden - de wervingsintenties van bedrijven voor de komende drie maanden gemeten.  Hieruit blijkt dat 1 op 6 werkgevers vreest dat ze de komende 3 maanden werknemers moeten laten afvloeien. Dit is de zwakste prognose sinds de lancering van deze werkgelegenheidsbarometer in 2003. Maar er is ook hoopgevend nieuws: ruim 10% van de werkgevers zoekt nog steeds nieuwe krachten. Uit onze navraag blijkt dat er een blijvende vraag is naar kandidaten voor het invullen van knelpuntberoepen binnen onder andere IT, engineering, life sciences, finance en logistiek.

We zien bovendien een duidelijke trend in de vraag naar specifieke vaardigheden. Nu bedrijven de verandering omarmen in de strijd tegen de crisis, gaan ze op zoek gaan naar creatieve, zelfstandige mensen met sterke communicatieve vaardigheden. Het sleutelwoord op de arbeidsmarkt is niet meer alleen ‘jobs, jobs, jobs’, maar vooral ‘skills, skills, skills’. En uiteraard heeft de COVID-19 crisis een verdere impact gehad op de versnelling van de digitalisering.

Hoe kan je je als pas afgestudeerde nu het beste voorbereiden op de eerste stappen naar een carrière?  Wat zijn de trends in de arbeidsmarkt, en hoe pak je heel concreet je sollicitatietraject aan?

Tijdens de webinar*  op donderdag 16 juli om 15u, krijg je meer inzichten en tips & tricks van Experis-recruiters Jalil en Catherine.

Interesse? Registreer je dan snel gratis via deze link.

Uiteraard zijn vrienden en collega studenten welkom. Je maakt bovendien kans op een individuele coaching sessie met een van onze professionals.

*De webinar wordt in het Engels gegeven.