Schrijf je klas in voor Ondernemers voor de Klas 2021

Schrijf je klas in voor Ondernemers voor de Klas 2021

Vlajo organiseert van 11 januari tot en met 5 maart 2021 een nieuwe editie Ondernemers voor de Klas, hét grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen. Als leerkracht bereid je jouw leerlingen voor op hun toekomst en op hun toekomstige werksituatie. Het is belangrijk dat jongeren weten hoe een hedendaags bedrijf werkt en wat de verwachtingen van ondernemers zijn ten aanzien van hun toekomstige medewerkers. Jongeren staan voor een belangrijke studie- of beroepskeuze waarbij dialoog met een ondernemer of bedrijfsleider meer duidelijkheid kan brengen.

Nu meer dat ooit is het voor de bedrijfswereld een periode van nieuwe ideeën, nieuwe inzichten, snel schakelen en herdenken en hertekenen. Deze uitdaging zijn een beproeving voor onze ondernemers. Tijdens Ondernemers voor de Klas delen zijn hun boeiende verhalen met jouw leerlingen. Hun boodschap was nog nooit zo actueel!

450 ondernemers en bedrijfsmensenkomen uit hun kot’ om hun carrièreverhaal te delen met uw leerlingen. Met hun expertise, passie en energie wakkeren zij vonkjes van ondernemingszin of gewenste (werk)attitudes aan.

Door de Corona-pandemie bevinden we ons in een bijzondere situatie, maar we geven al mee dat de gastles sowieso doorgaat. In de klas of aula, mits het naleven van de maatregelen. Maar we zijn ook voorbereid om vlot over te schakelen naar een digitale gastles mocht dit nodig zijn, reken alvast op Vlajo! Bekijk alvast  de verschillende corona-proof scenario’s.

Leerkrachten en docenten kunnen zich gratis aanmelden zonder zelf op zoek te moeten gaan naar kandidaat-ondernemers of bedrijfsleiders.

  • Wanneer:           11 januari tot 5 maart 2021
  • Doelgroep:         alle studierichtingen uit de 3e graad secundair en hoger onderwijs
  • Tijdsduur:           tijdens een 2 uur durende gastles deelt een ondernemer of bedrijfsleider zijn passie, kennis en levenservaring met jullie leerlingen.

--> Naar het Stappenplan om je klas(sen) in te schrijven

Inschrijven kan van 28 september tot 25 oktober.

Tot slot, mogen we vragen dit initiatief kenbaar te maken bij andere leerkrachten en docenten binnen uw onderwijsinstelling? Hartelijk dank bij voorbaat voor uw medewerking.

We hopen u te mogen verwelkomen op Ondernemers voor de Klas 2021!