Twee Vlajo-docenten schrijven boek over 'Soft skills in ondernemerschap'

Twee Vlajo-docenten schrijven boek over 'Soft skills in ondernemerschap'

De term wordt steeds meer gebruikt: soft skills. Maar wat betekent het nu eigenlijk? Marc Beenders en Pieter Vandekerkhof van UHasselt schreven er een boek over vanuit hun opgedane ervaring als docent in het Vlajo SBP-leertraject. Dit boek is een must read voor ondernemende studenten en docenten! 

Ondernemers en intrapreneurs moeten beschikken over heel wat vaardigheden om hun loopbaan succesvol uit te bouwen en hun ondernemerspotentieel zo optimaal mogelijk te benutten. Soft skills (‘zachte vaardigheden’) treden daarbij steeds meer uit de schaduw van de meer traditionele, stabiele, logische, meetbare en testbare hard skills (taalkennis, cijfergeletterdheid, technische vakkennis, …).

Toch is het ontwikkelen van deze meer abstracte, interpersoonlijke en op ervaring gerichte soft skills niet altijd even eenvoudig. Dit boek stelt op een onderzoeksmatig ingebedde maar zeer praktische wijze (startende) ondernemers en intrapreneurs in staat om zich verder te ontwikkelen op het vlak van vijf grote categorieën soft skills: communicatie, creativiteit, growth mindset, teamwerking, attitude.

Wil je het boek ook lezen?

www.softskillsforlife.com