Schrijf je klas in en ontvang een STEM-gastspreker

Schrijf je klas in en ontvang een STEM-gastspreker

Als leerkracht/docent wil je je leerlingen een realistische kijk bieden op de wereld en bereid je hen voor op hun toekomstige studie- en beroepskeuze. Hierbij kan de STEM-invalshoek niet ontbreken. Hoe komen mensen in een bepaald bedrijf of in een bepaalde functie terecht? Welke (soorten) jobs bestaan er allemaal? Wat verwachten bedrijven van afgestudeerden? Welke vaardigheden zijn nodig om in een bedrijf mee te draaien? Dit project biedt jou een mooie aanvulling op deze thematiek!

De voorbije weken schreven de STEM-sprekers zich in, met een goed gevulde databank van enthousiaste STEM-sprekers als resultaat! Een uitgebreid sprekersaanbod ligt klaar voor de leerkrachten om uit te kiezen.

Voor het hele secundair

Inspelend op de vraag van veel leerkrachten, breidt STEM Ondernemers voor de Klas vanaf 2022 uit naar het hele secundair onderwijs. Per graad voorzien we een andere klemtoon. Bovendien brengt essenscia met STEMfluencers een young-potential generatie sprekers aan.

Toolkit

Vlajo biedt materialen en een inspiratiegids (handleiding) aan per graad. Leerkrachten kunnen hiermee aan de slag om het project in en met de klas voor te bereiden.

Begin februari ontvang je het overzicht van jouw gastlessen én de link naar de toolkit zodat je goed voorbereid aan het project start.

Interesse? Meer lezen? Inschrijven?