Op bedrijfsbezoek bij Toyota, dat is een top-STEM-dag!

Op bedrijfsbezoek bij Toyota, dat is een top-STEM-dag!

Welke toekomstmogelijkheden biedt een wetenschapsrichting zoal? Hoe ziet een dag op een innovatief automotive bedrijf eruit? Een oplossing op deze en vele andere vragen kregen de STEM-studenten tijdens het bedrijfsbezoek georganiseerd door Toyota.

De studenten uit Kompaz Zaventem, GO! Atheneum Halle en St. Ursula Lier beleefden een hoogdag op de site in Zaventem. In kleinere groepjes ontdekten ze de talloze mogelijkheden van een 3D-printer, ze konden zich volop laten gaan tijdens de paint workshop in het labo en maakten kennis met de innovatieve departementen tijdens de site tour. Top of the bill waren de ritjes in de Drive Simulator, waar de jongeren zich ontpopten als echte Formule 1 chauffeurs.

 

Maar Toyota is meer dan hun hoogtechnologische wagens. Bij Toyota geloven ze in een wereld zonder grenzen. Dagdagelijks zijn ze bezig met de ontwikkeling van onder andere virtuele robots en milieubewuste oplossingen om mobiliteitsproblemen in het dagelijkse leven gemakkelijker en veiliger uit te voeren. Mobility for all.