Help je leerlingen door ‘De Leerkuil’

Help je leerlingen door ‘De Leerkuil’

Aargh – doorzettingsvermogen en motivatie… twee kánjers van leercompetenties die vaak moeilijk te realiseren zijn in klasverband. Nochtans hebben jongeren ze broodnodig, zodat ze meester worden van hun eigen leerproces en later juiste keuzes maken.

Wil jij je leerlingen graag door de leerkuil helpen? Mooi zo! Bij Vlajo vinden we het belangrijk onze leerkrachten te begeleiden en versterken in hun lespraktijk. Via een reeks boeiende workshops brengen we ervaringen en inzichten samen, reiken we kant-en-klare tools aan en tonen we hoe je een ondernemende en stimulerende leeromgeving kan creëren in jouw school.   

Pedagogisch coördinator Stefan nodigt je hieronder warm uit voor zijn eerstvolgende workshop ‘De Leerkuil’, op dinsdag 12 en donderdag 14 december in Leuven en Gent.

Kan je er niet bij zijn op 12/12 of 14/12 maar wil je toch vaardigheden als initiatief nemen, samenwerken, communicatie, doorzettingsvermogen en zelfreflectie leren stimuleren? Neem hieronder een kijkje naar onze andere workshops & trajecten. Er is geen voorkennis vereist.

 

Groeigericht evalueren en effectieve feedback

We tonen je hoe evaluaties te organiseren en feedback te geven die op groei gericht is.

Aan de slag met ‘rubrics’

Je leert ‘rubrics’ doordacht opstellen én ze te gebruiken om je leerlingen zichzelf te laten evalueren, te groeien en hen bewuster te laten omgaan met leerdoelen.

Brainstormtechnieken

Hoe kom je met je leerlingen tot creatieve ideeën die écht out-of-the-box zijn? Wij vertellen het je!

Toolkit voor een ondernemende les

Een probleemoplossende aanpak bij jongeren stimuleren? Start je les vanuit een probleemstelling, niet vanuit instructie. En ontdek onze toolkit voor een ondernemende klaspraktijk.

Zelfsturing in de klas

Tools als de BBBB-methodiek, ‘scaffolding’, voorkennis activeren... leiden tot zelfstandige leerlingen die meer initiatief nemen en beter kunnen doorzetten. We helpen je op weg.

Leer-KRACHT in een ondernemende klaspraktijk

Vind je zowat alle (of meerdere) topics hierboven interessant? Dan ben jij de geknipte kandidaat om in ons traject Leer-KRACHT in een ondernemende klaspraktijk te stappen (vanaf januari 2024).

 

Wat leerkrachten van onze workshops vinden …

Mooie en bevlogen uitleg. Ik kan er meteen mee aan de slag!
(deelnemer workshop West-Vlaanderen)

Er werd heel veel input gegeven die je motiveert om aan de slag te gaan, zonder dat je een moet-gevoel krijgt.
(deelnemer workshop Vlaams-Brabant)

Aangenaam gebracht, afwisselende werkvormen, tijd voor eigen inbreng.
(deelnemer workshop Antwerpen)

 

Heb je een vraag?

Stefan helpt je graag verder. Je kan hem bereiken op ondernemendeschool@vlajo.org