Alumni | BOOVR: strikje met een extra dimensie

Alumni | BOOVR: strikje met een extra dimensie

Boovr is gegroeid uit een Mini-onderneming die in 2016 werd uitgeroepen tot ‘De Mini-onderneming van het Jaar’. Oprichter en bezieler Bryan Vandevoorde besliste om – samen met zijn vriend Arne Van Aelst – het bedrijf verder uit te bouwen: Boovr was geboren. Het unieke aan de strikjes van Boovr is dat ze omkeerbaar zijn. Het is daarmee ’s werelds eerste vlinderdas die je op twee manieren kan dragen. Daardoor zijn erg gedurfde dessins makkelijk te combineren met veilige kleuren en krijg je dus twee strikjes voor de prijs van één.

Bovendien worden de vlinderdassen van Boovr geproduceerd door een maatwerkbedrijf dat mensen met een arbeidsbeperking tewerkstelt. Dat geeft het bedrijf – naast het unieke karakter van de ‘dubbelzijdigheid’ – ook een mooi sociaal karakter.

"Dankzij de Mini-onderneming kon ik ervaren wat ondernemen werkelijk is. Na deze ervaring had ik de smaak van ondernemen helemaal te pakken, ik wou absoluut in die richting verder", zegt Bryan Vandevoorde. "Ik raad iedereen aan om mee te doen aan een Mini-onderneming. Je ontdekt eigenschappen en talenten in jezelf en anderen waarvan je zelf niet wist dat je ze had. Het geeft je compleet nieuwe inzichten en schept een enorme band met andere leerlingen. Mijn deelname aan een Vlajo Mini-onderneming is bepalend geweest voor mijn studiekeuze en verdere levensloop."

Op het web