Alumni | Planning en payroll slim uitbesteed aan Rollit

Alumni | Planning en payroll slim uitbesteed aan Rollit

Voormalig miniondernemer Lauren Somers (29 jaar) startte na zijn hogere studies met twee ondernemingen: Studer en Rollit. Studer is een uitzendkantoor voor flexibele medewerkers, dat vanuit verschillende Vlaamse steden klanten ondersteunt door het plaatsen van studenten en dat in meerdere sectoren. Rollit biedt bedrijven een planningstool aan voor het inplannen van hun eigen flexibele medewerkers en koppelt hieraan automatische verloning en administratie. 
Het project Mini-onderneming van Vlajo heeft voor Lauren veel betekend. Zo koos hij er resoluut voor om de overstap te maken van ASO Economie Talen naar het toenmalige TSO Boekhouden Informatica, omdat deze richting de meeste tijd voorzag voor dit project.

MathIT

Lauren: “De allereerste keer dat ik in aanraking kwam met ondernemerschap? Dat was via Vlajo’s Mini-onderneming (2010). Ik studeerde toen aan het Mater Salvatoris in Kapellen, richting Boekhouden Informatica. Zelf nam ik de rol op van gedelegeerd bestuurder van onze onderneming ‘MathIT’. We schreven een programma in de vorm van een spelomgeving, om leerlingen zelf interactief aan de slag te laten gaan met wiskunde-oefeningen op computer.  Onze voorgangers, de Mini-onderneming van het voorgaande schooljaar, hadden de aanzet gegeven tot ons idee en product. Zij hadden namelijk al de software geschreven voor het eerste, tweede en derde leerjaar. Wij hebben daarna het programma ontwikkeld voor het vierde, vijfde en zesde leerjaar. En dat allemaal volledig conform de leerplannen die bestonden voor het lager onderwijs. Dit resulteerde in een mooie totaaloplossing voor lagere scholen.” 

“Met onze klas vormden we een heel fijne ploeg. We gingen samen van school naar school om onze oplossing aan te bieden. En de inspanningen werden beloond want ons product sloeg enorm aan. We hebben er met de hele klas alles aan gedaan om onze onderneming tot een succes te maken. Belangrijk daarbij is ook de ondersteuning die we kregen vanuit de school. Onze Mini-onderneming was dan ook een hoofdvak van maar liefst 15 lesuren per week.”  

“Wat mij vooral is bijgebleven is dat al het harde werk werd bekroond met de overwinning op de Vlaamse Finale. Maar ook onze deelname aan de Europese finale in Oslo is een onvergetelijke ervaring geweest.” 

Het ondernemend vuur ontstak

“Na mijn middelbare studies (2011) ben ik Business Management gaan studeren aan de KDG Hogeschool in Antwerpen, waar ik al snel Jeroen Poels leerde kennen. Met hem heb ik in 2012 aan de wieg gestaan van DeltaWorx, een uitzendkantoor gespecialiseerd in het rekruteren en plaatsen van studentenprofielen. Het combineren van studeren en ondernemen was helemaal niet vanzelfsprekend. Nog voor het einde van mijn studies ben ik, met het opstarten van Studer, voluit voor het ondernemerschap gegaan.” 

“Door de verkoop van Studer, drie jaar geleden, kwam ruimte vrij om met volle focus te werken aan Rollit Payroll, opgericht door mijn collega Simeon Koets en mezelf.
Zelf runt Simeon CrewPlanner, een onderneming die een totaaloplossing biedt voor het inplannen en het administratief beheren van vaste en gelegenheidsmedewerkers.” 
“Met Rollit Payroll zijn we gestart omdat we de kracht van de planningstool van CrewPlanner, wilden uitbreiden met een slimme verloningsoplossing. Een unicum op dat moment. Ons doel was om onze (gecombineerde) oplossing aan te bieden aan zoveel mogelijk gebruikers. We hebben een zeer performante back-office die het ons mogelijk maakt al onze klanten te bedienen, en een bijna nihil- foutenmarge aan te houden. Hierbij verschillen we van sommige concullega’s in de sector, waar nog veel manuele handelingen dienen te gebeuren, en dus mogelijkheden tot fouten blijven bestaan. Ook in onze front-oplossing die de klant gebruikt, beschikken we over één van de meest performante oplossingen op de markt, die ook zeer efficiënt werkt. Automatisatie betekent bij ons écht automatisatie, en daar zijn we trots op.”  

“Naast het feit dat wij zorgen voor automatisering op vlak van loonadministratie, vinden wij het heel belangrijk om een persoonlijk contact te onderhouden met onze klanten. We houden zo een vinger aan de pols en staan voor een persoonsgerichte dienstverlening.”
“Wat de toekomst betreft? Blijven ondernemen, met het bedrijf dat ik vandaag heb… dat is een heel fijn doel om te hebben. Ik hoop dat ik dit nog wel wat jaren kan blijven doen.”

Tips voor jongeren met een ondernemersidee

  • “Goede afspraken maken goede vrienden. Het hebben van een collega-zaakvoerder is heel waardevol. Voorwaarde is wel dat het de juiste persoon is met dezelfde manier van denken als jij. Je kan elkaar ondersteunen en bepaalde zaken aftoetsen bij elkaar.
  • Het kiezen van het juiste product of dienst is erg belangrijk. Van zodra je een idee hebt, denk dan goed na hoe je de klant vooruit helpt en ga dan pas concreet uitwerken hoe je dat gaat aanpakken. 
  • Deelnemen aan een Vlajo-project is altijd een goed idee. De ervaring die je opdoet in zulke trajecten is zó waardevol. Je leert jezelf kennen en ontdekt en gebruikt vaardigheden die je, tijdens gewone lessen op schoolbanken niet gebruikt. Zo kom je te weten of je kan omgaan met stress, met collega’s, en kan je ook ervaren of ondernemen iets is waar je voeling mee hebt. Mij heeft het enorm veel bijgeleerd en gewapend voor de toekomst!”

Meer info