Mevrouw Lef: doorzettingsvermogen met een grote D

Mevrouw Lef: doorzettingsvermogen met een grote D

Als er iemand binnen Vlajo op bewonderenswaardige wijze een extra dimensie geeft aan de 4D’s van Vlajo, en in het bijzonder aan de D van Doorzetten, dan is het wel collega Freekje Van Schuylenbergh. Op 31 december 2014 kreeg onze Oost-Vlaamse collega een beroerte. Plots kon de immer dynamische Freekje niets meer: niet meer bewegen, niet meer eten of drinken, niet meer praten, ... Het locked-in syndroom sloot haar als het ware op in haar eigen lichaam.

Aanvankelijk waren de prognoses niet goed. De kans was groot dat Freekjes toestand niet meer zou verbeteren. Maar dat was buiten de ijzeren wil van deze karakterdame gerekend. Sinds begin 2015 verblijft ze in revalidatiecentrum Inkendaal en daar werkt ze elke dag keihard aan haar herstel. Dankzij een schitterend team rondom haar en de support van familie en vrienden boekt ze ongeziene vooruitgang.

                                            

Hippotherapie helpt Freekje in haar herstel. Zoontje Tijs is haar grootste supporter en beste therapeut!

Vandaag stapt ze zonder hulp (op de loopband), kan ze al 750 meter zwemmen, produceert ze dankzij de hippotherapie al klanken en geniet ze af en toe zelfs van een lekkere cava!

Met zoveel karakter doet Freekje haar omgeving verbazen, inclusief het medische team rondom haar. 50% van wat Freekje vandaag kan, heeft ze te danken aan haar doorzettingsvermogen. Sinds de reportage in Iedereen Beroemd op Eén is ‘Fenomeen Freekje’ helemaal compleet en heeft ze zelfs een bijnaam: Mevrouw Lef! En wat zijn we bij Vlajo fier op ‘onze’ Mevrouw Lef!

Freekjes doel is om tegen eind 2016 het revalidatiecentrum Inkendaal vaarwel te zeggen en thuis in alle rust aan haar herstel te blijven werken. Verloofde Istvan en zoontje Tijs maken ondertussen het huis klaar. Omdat er heel wat verbouwd moet worden voor Freekjes thuiskomst, hebben een aantal van haar vrienden een crowdfunding opgestart, want de verbouwingen kosten handenvol geld.

Een leuk kaartje ter attentie van Freekje is ook altijd welkom:

Ziekenhuis Inkendaal
t.a.v. Freekje Van Schuylenbergh
Inkendaalstraat 1
1602 Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw)


Eigenhandig geschreven dankwensen van Freekje.

Je Vlajo-collega's blijven supporteren voor je! You go, Mevrouw Lef!