JA bekroont Vlajo met Model Organisation Award

JA bekroont Vlajo met Model Organisation Award

Tijdens het schooljaar deelt Vlajo heel wat prijzen uit en bekroont ze de meest in het oog springende junior ondernemingen. Maar zelf mochten we recent ook een prestigieuze prijs in de  wacht slepen!

Eerder dit jaar werden we door onze koepelorganisatie JA bekroond met de JA Europe Model Organisation Award. Deze bekroning onderscheidt organisaties die beantwoorden aan de internationale JA kwaliteitscriteria en die een belangrijke bijdrage leveren aan de versterking van het Europese netwerk.

JA Europe is marktleider in ondernemerschapsonderwijs en bereikt 3,45 miljoen studenten in maar liefst 40 landen.

Caroline Jenner, CEO van JA Europe, motiveert waarom Vlajo de beste van de Europese klas is: "Tijdens de selectie namen we de werking van onze verschillende lidlanden onder de loep en scoorden we op een aantal criteria, zoals de bijdrage aan het Europese netwerk, de groei en evolutie van de organisatie op nationaal vlak, de impact van hun werk, enz. 

Vlajo behaalde daarin een schitterende score en dat maakt de organisatie tot een van de besten in ons netwerk. Het goede nieuws is dat steeds meer landen opschuiven in de ranking.  De kwaliteit van ons netwerk ligt dus erg hoog."

En dat is ook nodig, want ondernemerschap krijgt een steeds prominentere plaats in het onderwijs. Caroline Jenner: "Ondernemen is het nieuwe cool en rekent op steeds meer aanzien op de arbeidsmarkt. Scholen moeten bijgevolg ondersteund worden op dat vlak. Vlajo bewijst, met haar programma's en activiteiten, dat het de kaart van kwaliteit trekt en de aangewezen partner is om leerlingen/studenten vertrouwd te maken met ondernemen."


Peter Coenen (links) ontvangt de award uit handen van Jo Deblaere (midden) en Marc Torfs (rechts).

"We inspireren jonge mensen om een leidende rol te spelen in een globale economie. In die belangrijke missie hebben we performante organisaties nodig die de lokale werking met eenzelfde ambitie uitbouwen", aldus Jo Deblaere, voorzitter JA Europe en Marc Torfs van Deloitte.