Mevrouw LEF: als het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan

Mevrouw LEF: als het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en dat geldt nog meer voor het ondernemersbloed. Hét bewijs is Vlajo-collega Freekje Van Schuylenbergh, aka Mevrouw Lef. En die bijnaam kreeg ze niet zomaar. Op 1 januari 2015 kreeg Freekje een beroerte. Met ingrijpende gevolgen, want plots kon ze niets meer. Haar leven zou nooit meer hetzelfde zijn. Maar, bijna dag op dag,  drie jaar later verbaast Mevrouw Lef 'de hele wereld'.

Doorzettingsvermogen met een grote D

Dat deze jonge mama over een immens grote portie doorzettingsvermogen beschikt, is een waar  understatement.  Drie jaar geleden had het locked-in syndroom de volledige controle over Freekjes lichaam.  Eten, lopen, praten, haar zoontje Tijs knuffelen, ... dat lukte plots niet meer. Maar Freekje vocht terug. Uren, dagen, weken , maanden tot ... jaren bracht ze door in revalidatiecentrum Inkendaal en werkte ze hard. Keihard.

Vandaag zit Freekje in een rolstoel, en zal ze nooit meer dezelfde Freekje van vroeger zijn. Maar aan haar vechtlust, dynamische karakter en ondernemerszin is niets veranderd.

Blik op de toekomst!

Zoals zoveel jonge vrouwen van haar leeftijd denkt Freekje vooruit, ondanks haar beperkingen. En ondernemend als ze is, zit ze boordevol plannen en ziet ze opportuniteiten in de tegenslagen die haar pad gekruist hebben.

Want recent lanceerde Freekje zelfs een eigen webshop, waarin ze hippe én praktische producten voor minder mobiele mensen aanbiedt onder het motto 'cool in de rolstoel'!

Proficiat, Freekje! Wat zijn we trots op je!