CompassMe

competenties groeigericht evalueren


Schooljaar 2018-2019

12 pilootscholen zijn tijdens het schooljaar 2018-2019 aan de slag gegaan met de eerste digitale versie van CompassMe. Met veel enthousiasme hebben zij CompassMe digitaal uitgeprobeerd en ons voorzien van de nodige feedback om CompassMe klaar te maken voor alle Vlaamse scholen vanaf september 2019.

Enkele reacties van pilootleerkrachten:

  • Leerlingen leren hun competenties kennen en worden niet met punten beoordeeld maar met hun groeikansen. Nadruk ligt niet meer alleen op het cognitieve. Focusdoelen zijn zeer uitgebreid en bieden voor elk vak/optie kansen om aan te werken.
     
  • Voor ons als leerkrachten leer je leerlingen op een andere manier kennen. Je gaat ook meer over deze competenties van leerlingen in interactie met collega's en leert hierdoor leerlingen nog beter/anders kennen. Naast leerling worden ze ook een echt persoon waar je naast leren veel meer gaat stilstaan bij wat ze kunnen en dat geeft mij een fijn gevoel. Je bent voor hen meer dan een LEERkracht en dat is net de reden waarom ik voor deze job heb gekozen.

 

Schooljaren 2019-2020 & 2020-2021

Vanaf september 2019 is CompassMe beschikbaar voor alle Vlaamse scholen. Meer dan 30 scholen maken ondertussen al gebruik van onze tool, een aantal onder hen treden ook op als ambassadeur ter inspiratie van geïnteresseerde scholen. Onze ambassadeurs hebben ons gedurende 2 schooljaren voorzien van de nodige feedback om onze evaluatietool te kunnen verbeteren. Zij hebben hun ervaringen gedeeld via lerende netwerken. Ben jij geïnteresseerd om deel te nemen aan zo'n lerend netwerk tijdens schooljaar 2021-2022? Hou dan zeker onze evenementenpagina in het oog!

Schooljaar 2021-2022 

CompassMe in een nieuw jasje!

Bij Vlajo zitten we niet stil. We zijn aan de slag gegaan met de feedback die we kregen van onze gebruikers: de sterke zaken hebben we behouden, maar we hebben alles nog gebruiksvriendelijker en overzichtelijker gemaakt. Om deze vernieuwingen te realiseren hebben we onze krachten gebundeld met Questi, een online platform voor het onderwijs.

Dankzij deze vernieuwingen is CompassMe nu ook dé tool bij uitstek om binnen jouw projectwerking competenties en kwaliteiten van leerlingen te evalueren.

Meer info over CompassMe?