Mechelse en Brugse miniondernemers tonen hun commercieel talent

Mechelse en Brugse miniondernemers tonen hun commercieel talent

Mini-ondernemingen DasStof, Vinylised en Lace-us hebben afgelopen zaterdag de Verkoopdag van Vlajo in Mechelen gewonnen. Ook in Brugge zagen we een uitstekende verkoopmentaliteit op de ‘Dag van de Mini-onderneming’. 40 enthousiaste mini-ondernemingen presenteerden in beide steden hun bedrijf en product/dienst aan het winkelend publiek. Ze haalden hun beste lokmiddelen boven om de aandacht naar hun stand te trekken. Het doel van deze Mechelse en Brugse mini-marktdag is leerlingen te laten ervaren hoe ze de producten/diensten die ze in hun eigen onderneming hebben ontwikkeld, het beste aan de man kunnen brengen. Door zelf daadwerkelijk een bedrijf te starten, leren jongeren al doende wat ondernemerschap inhoudt en verwerven ze ondernemende competenties voor een vlotte overgang naar de arbeidsmarkt.

Vlajo Verkoopdag @ Mechelen

Hieronder een overzicht van de beste teams die een mooie geldprijs in de wacht sleepten op de Vlajo Verkoopdag @ Mechelen. De 1e prijs ging naar de mini-onderneming DasStof van Sjabi Puurs dat verloren stoffen recupereert en er mooie pennenzakken van maakt. Vinylised van het Sint-Ursula- Instituut uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver ging met de 2e prijs aan de haal. Zij kopen oude vinylplaten op, verwarmen ze en maken er gadgets van zoals klokken, fruitschalen en boeksteunen. De 3e prijs ging naar Lace-us dat allerlei zelfgemaakte producten uit kant verkoopt waaronder gsm hoesjes, oorbellen, theelichthouders en sjaals.

  • Grootste uitstraling globaal (1e prijs) → DasStof | Sjabi Puurs – Zelfgemaakte pennenzakken uit vintagestofjes
  • Beste commercieel inzicht (2e prijs) → Vinylised | Sint-Ursula- Instituut uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver – Deco- en nutsproducten uit oude viny
  • Hoogste toegevoegde waarde product (3e prijs) → Lace-us | KA Boom – Deco en accessoires uit gerecupereerde kant
  • Prijs Mini @ Mini (jongerenprijs) → Light It Up | Sjabi Puurs – Kaarsen en sfeerverlichting

Dag van de Mini-onderneming @ Brugge

Voor het vierde jaar op rij nodigde de Stad Brugge onze Brugse mini-ondernemers uit om hun stand op de Zaterdagmarkt op ‘t Zand te plaatsen. Ondanks het druilerige weer stonden 21 enthousiaste Vlajo Mini-ondernemingen klaar met hun overdekte stand. De meest gehoorde commentaren? “Mooie standen, enthousiaste jongeren, knap dat ze zo doorzetten, heel veel verschillende ideeën”. Hilde Decleer, schepen van lokale economie, kwam de teams een hart onder de riem steken en nodigt iedereen al uit op de volgende Brugse Mini-marktdag op 28 februari 2015.

Verschenen in de pers