Schistosoma wint 19e Vlajo Innovatiekamp met originele ‘employer branding’ campagne

Schistosoma wint 19e Vlajo Innovatiekamp met originele ‘employer branding’ campagne

Het team ‘Schistosoma’ heeft de 19e editie van Vlajo Innovatiekampen gewonnen dat gisteren plaatsvond op de campus van Thomas More in Turnhout. Vier leerlingen uit het zesde jaar secundair onderwijs en één hogeschoolstudente bedachten in opdracht van General Electric een originele oplossing voor een reëel bedrijfsvraagstuk: “Hoe kan GE zich als bedrijf beter positioneren in de huidige tewerkstellingsmarkt? Wat kan GE als bedrijf doen om meer naambekendheid te genereren en meer talent aan te trekken?” De winnende ploeg haalde het van 17 andere teams waarbij in totaal 100 leerlingen creatieve oplossingen bedachten voor de uitdagingen waarmee GE dagelijks geconfronteerd wordt. Vlajo Innovatiekampen is een initiatief van Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw (Vlajo). Ze wil het ondernemerschap en de creativiteit bij jongeren aanwakkeren.

Op een schaarse arbeidsmarkt is het voor een onderneming niet makkelijk om de juiste talenten te strikken. De concurrentie is bikkelhard. Het blijft een uitdaging om talentrijke jongeren aan te trekken. GE ging daarom op zoek naar een nieuwe, creatievere manier om jong talent aan te trekken. Het winnende team ‘Schistosoma’ werkte een originele campagne uit om de naambekendheid van GE bij de nieuwe generatie te verhogen. Het vijftal kwam met een groot ‘waterballongevecht’ op de proppen dat in diverse studentensteden zal worden georganiseerd. Na afloop wordt er een bewustmakende video over waterverspilling getoond op groot scherm. In die video wordt ook weergegeven waarmee GE zich zoal bezighoudt waaronder oa. het zuiveren van water. Tot slot zal een aftermovie viraal gaan met als slogan “Bouw jij ook mee aan de toekomst?”. Door een belevenis te creëren bij jongeren en door de verspreiding van een bewustmakende video wil Schistosoma de GE-activiteiten bij jongeren bekend maken.

De jongeren werden in hun creatieve brainstorm bijgestaan door experten van GE. Gisteren stelden de beste teams hun project voor aan een tienkoppige jury. De presentatie van ‘Schistosoma’ kon op de meeste appreciatie van de jury rekenen. “Dit team heeft de opdracht uitstekend uitgevoerd. Hun idee spreekt jongeren aan, is realistisch en haalbaar”. Het team bestond uit Belinda Tournet (Erasmus De Pinte), Sharif Hayati (Stedenlijk Humaniora Dilsen), Gabriel Palmans (Pius X Antwerpen), Ilyasse M’Saad (Ursulinen Mechelen) en Celien Aerts (Thomas More).

“Ik was verbaasd over de originele oplossingen van de jongeren”, zegt Peter Geuns, Managing Director van GE Water & Process Technologies. “Employer branding en talent management is ontzettend belangrijk binnen GE. We hebben hierover al vaak gebrainstormd, vandaag heb ik hier praktisch toepasbare oplossingen gehoord. Ik ben Vlajo, de deelnemende jongeren en scholen uitermate dankbaar voor hun inzet en engagement.”

Bekijk hier de fotoreportage