Herman Van de Velde aangesteld als nieuwe voorzitter van Vlajo

Herman Van de Velde aangesteld als nieuwe voorzitter van Vlajo
De Raad van Bestuur van Vlajo heeft ondernemer Herman Van de Velde aangesteld als nieuwe voorzitter. De bestuurders kiezen zo resoluut voor een captain of industry met tonnen ervaring.

 

Herman Van de Velde kent de bedrijfswereld door en door: hij leidde 34 jaar het succesvolle lingeriebedrijf Van de Velde uit Schellebelle. Als voorzitter van dit familiebedrijf heeft hij hopen ondernemerservaring. Hij kent als geen ander het belang van ondernemerschap en ondernemingszin – wat ontzettend belangrijk is in een organisatie die de wisselwerking tussen ondernemend onderwijs, bedrijfswereld en overheid centraal stelt.

“Ik kijk er echt naar uit om deze belangrijke taak op mij te nemen,” zegt Herman Van de Velde. “Vlajo heeft in het verleden haar toegevoegde waarde al bewezen en daarop wil ik nu verder bouwen. Enerzijds betekent dat een sterke focus op de economische en maatschappelijke waardecreatie en impact van Vlajo. Ik wil vooral de bedrijfswereld bewustmaken dat onderwijsprojecten rond ondernemerschap en ondernemingszin ontzettend belangrijk zijn. We hebben meer dan ooit ondernemers en ondernemende werknemers nodig om onze toekomstige welvaart te behouden. Ik wil bedrijven stimuleren om hun steentje bij te dragen in onze werking. Daarnaast richt Vlajo zich in het onderwijs niet enkel tot de economische richtingen, ook de niet-economische richtingen moeten kunnen deelnemen aan de Vlajo initiatieven. Het is mijn ambitie om deze niet-economische richtingen ook mee aan boord te krijgen. Dat worden voor mij absolute speerpunten.”

Herman Van de Velde volgt als voorzitter Yves Servotte op. Yves is sinds 2000 bij Vlajo betrokken en trekt vanaf 2008 aan de kar als voorzitter. Hij maakte Vlajo tot wat het vandaag is: een toonaangevende Vlaamse speler in ondernemerschapsonderwijs. Onder zijn impuls lanceerde Vlajo het 4D-progressiemodel met de 4D-pedagogie - wat staat voor Dromen, Doen, Durven, Doorzetten - een ondernemende groeilijn gebaseerd op de vier pijlers van ondernemerschap. Meer dan een ‘learning-by-doing’ methodiek creëerde hij, samen met Peter Coenen (directeur van Vlajo) en zijn dynamisch team, ook een sterke schaalvergroting - waarbij extra focus kwam te liggen op de uitbouw van praktijkgerichte onderwijsprogramma’s om ondernemingszin en ondernemerschap bij jongeren - van kleuters tot universiteitsstudenten - te stimuleren. Onder zijn bewind vervijfvoudigde Vlajo haar deelnemersbereik tot 100.000 jongeren. Mission accomplished.

Yves kondigde onlangs aan dat hij na 8 jaar voorzitterschap nieuwe horizonten wil verkennen. De Raad van Bestuur en de medewerkers van Vlajo willen Yves Servotte hartelijk bedanken voor zijn inzet en realisaties de afgelopen jaren, en wensen hem ontzettend veel succes toe in de toekomst.

Contact