Vlajo@Café Basisonderwijs uit de startblokken

Vlajo@Café Basisonderwijs uit de startblokken

Op vrijdag 21 april organiseerde Vlajo in het Leuvense Vlaams Administratief Centrum het eerste Vlajo@Café voor leerkrachten uit het basisonderwijs. Tijdens dit netwerkevent stond leren van en met elkaar centraal.

Praktijkervaringen uitwisselen

Ongeveer dertig leerkrachten en directies, die al eerder een Vlajo-workshop en/of traject volgden, werden uitgenodigd om praktijkervaringen en knowhow met mekaar uit te wisselen. Vlajo wil immers leerkrachten en directies ondersteunen in de organisatie van kwaliteitsvol en ondernemend onderwijs.

Daarom werd ook Ludo De Lee, coördinerend insprecteur voor het basisonderwijs, uitgenodigd om de netwerkdag in te leiden. Hij gaf tekst en uitleg bij het Referentiekader Onderwijskwaliteit (ROK) en de ontwikkeling van het Toezichtskader Onderwijskwaliteit (TOK).

Voor herhaling vatbaar

Na de inleiding werd in kleine groepjes gebabbeld, gelachen en vooral heel veel geleerd van elkaar. Concrete materialen kwamen op tafel en e-mailadressen werden uitgewisseld. Kortom: een geslaagd netwerkmoment.

Bij de vraag of dit lerende netwerk nog een vervolg moest krijgen, was iedereen het volmondig eens: JA!

Interesse om een volgende keer uitgenodigd te worden? Stuur een mailtje naar Jurn Van Den Meerssche, hoofdcoördinator basisonderwijs: jurn.vandenmeerssche@vlajo.org