Nodig een STEM-gastspreker uit in jouw klas

Nodig een STEM-gastspreker uit in jouw klas

Vlajo lanceert in 2019 op vraag van leerkrachten en bedrijven een nieuw onderwijsproject: STEM Ondernemers voor de Klas. Dit project ligt in het verlengde van het bestaande programma ‘Ondernemers voor de Klas’, maar is specifiek gericht op STEM.

Wie kan er je leerlingen beter helpen om hen warm maken voor een loopbaan in techniek, technologie en wetenschappen dan zij die er beroepsmatig elke dag gepassioneerd mee bezig zijn? Gepassioneerde gastsprekers uit de STEM-industrie komen in april en mei 2019 gratis naar jouw klas om je wetenschapsleerlingen te introduceren en te motiveren om op jonge leeftijd een STEM-carrière na te streven.

Veel STEM-leerlingen (4de, 5de, 6de, 7de secundair) staan op het punt om belangrijke keuzes te maken. Keuzes die gepaard gaan met veel vragen. STEM-beroepen zijn de beroepen van de toekomst, maar is een STEM-carrière iets voor jouw leerlingen? Welke toekomstmogelijkheden biedt hun wetenschapsrichting? Is een STEM-studiekeuze en job hen op het lijf geschreven? Wat verwachten STEM-bedrijven van werknemers?

Heb je als leerkracht interesse om een overzicht van het sprekersaanbod te ontvangen? Neem contact met projectcoördinator Wendy Smets via e-mail stem-ovk@vlajo.org of op 016 29 84 01.