Prijsuitreiking “Minister Muyters in je klas” - Voka Open Bedrijvendag

Prijsuitreiking “Minister Muyters in je klas”  - Voka Open Bedrijvendag

De eerste zondag van oktober is een begrip voor de Vlaming. Met honderdduizenden bezoekers opent het grootste event in Vlaanderen zijn deuren: Voka Open bedrijvendag.

Ism  Voka Open Bedrijvendag, roept Vlajo de leerkrachten en studenten op om aan te sluiten met Voka OBD. Anderzijds, van januari tot mei komen de bedrijven naar de klas via de Vlajo Ondernemers voor de Klas (OvK) en STEM OvK. De missie is dezelfde: via een gastles en een getuigenis uit de dagdagelijkse praktijk, krijgen de jongeren zicht op de verwachtingen van het bedrijfsgebeuren. Wat verwachten bedrijven van intrapreneurs? Wie kan er beter jongeren warm maken voor ondernemingszin?  Wie kan een beter rolmodel zijn voor een loopbaan in techniek en technologie, dan de bedrijfsmensen die er elke dag gepassioneerd mee bezig zijn in hun job?

Klassen konden met hun deelname aan Voka OBD een minister in de klas winnen. Dertien studenten van de lerarenopleiding Bio-esthetiek en Haarzorg (Erasmushogeschool) hadden de Diestse Belgian Beauty Clinic bezocht tijdens Voka Open Bedrijvendag. En ja, zij haalden de gastles van minister Muyters als prijs binnen.

         

“Het is de eerste keer dat een school uit het hoger onderwijs de prijs van Voka Open Bedrijvendag krijgt. Deze kliniek in Diest sluit nauw aan bij de beroepssector waarin de studenten weldra terecht komen. Ze namen een kijkje achter de schermen en hadden belangstelling in de nieuwste technologieën die hier worden toegepast. De klas kreeg van Voka de prijs voor het meest enthousiaste verslag. Ze hadden bovendien het bedrijfsbezoek vereeuwigd met een leuke groepsfoto gepost”: zeggen Cynthia Coulier en Ines Bruylant van Voka Open Bedrijvendag.

         

Minister Muyters van Werk en Economie: “Dromen, denken, doen, durven en doorzetten. Durf voor je dromen te gaan. Hopelijk wagen jullie binnenkort de sprong naar een eigen zaak”

         

Tom Van de Weyer Leerlingen van de Erasmushogeschool en minister Muyters bezochten de Belgian Beauty Clinic