Vlajo wint Pulse Foundation Award

Vlajo wint Pulse Foundation Award

Pulse Foundation stimuleert ondernemerschap in België en ondersteunt daarvoor 11 verenigingen. Ter gelegenheid van de 6-jarige samenwerking, was het de wens van het bestuur van Pulse Foundation om de verenigingen die het best de missie hebben volbracht te onderscheiden, in 3 categorieën: sensibilisering van jongeren, begeleiding van starters en begeleiding van scale-ups. Vlajo wint de Pulse Foundation award in de eerste categorie.

“Deze prijs is een erkenning van Pulse Foundation voor het geleverde werk en resultaten, in het bijzonder de verbreding naar nieuwe doelgroepen met STEM Ondernemers voor de Klas en de hefboom die gerealiseerd wordt om ondernemingszin duurzaam te verankeren in het onderwijs via de Train-the-Teacher-sessies”, aldus Peter Coenen. 
Philippe Van de Putte, Vlajo-leercoach Mater Salvatoris Kapellen (Vlajo ambassadeurschool, JA Europe TES award) bracht namens alle Vlaamse Vlajo leercoaches een getuigenis: “Leerlingen vragen me steeds weer: moeten we niet méér kennen voor het eindexamen? Waarop ik dan antwoord: jullie hebben het al geleerd in de Mini-onderneming!”

Pulse Foundation streeft ernaar een ondernemende samenleving te stimuleren met als doel het creëren van banen, innovatie en economische groei te bevorderen . De stichting beschikt over uitgebreide middelen, netwerken en expertise, die zich bezighouden met de ontwikkeling en implementatie van ontwikkelingsprogramma's in samenwerking met verenigingen die actief zijn op het gebied van ondernemerschap. Met dit in gedachten, werkt ze samen met belangrijke spelers op het gebied van onderwijs, coaching, training en financiering om een ​​volgende generatie bedrijfsleiders op te leiden om de omgeving waarin ze worden gecreëerd te verbeteren en hun bedrijf te ontwikkelen. De ambitie is om een significante en meetbare impact te hebben op de oprichting en ontwikkeling van bedrijven, het creëren van banen en de octrooiëring in veelbelovende bedrijfssectoren voor ons land. Sensibiliseren van studenten is en blijft een sterke focus in de strategie van Pulse Foundation.

Op de foto:  Graaf Tanguy du Monceau de Bergendal (voorzitter), Philippe Van de Putte (Vlajo-leercoach Mater Salvatoris Kapellen), Peter Coenen (directeur Vlajo), Paul Bosmans (directeur generaal)  Baron Dominique Moorkens (past president):

Ons geloof is dat een baan een factor van vervulling en integratie is. Maar om banen te creëren, moet je eerst ondernemers creëren.

Info