Europese erkenning voor Immaculata Maria Instituut Roosdaal en Stedelijk Lyceum Waterbaan Deurne

Europese erkenning voor Immaculata Maria Instituut Roosdaal en Stedelijk Lyceum Waterbaan Deurne

Immaculata Maria Instituut Roosdaal en Stedelijk Lyceum Waterbaan Deurne ontvingen op 16 oktober in Helsinki The Entrepreneurial School Award. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door JA Europe, de Europese koepelfederatie van Vlajo, aan scholen die ondernemende leertrajecten implementeren in het curriculum en ondernemingszin bij leerkrachten aanwakkeren. Dit jaar ontvingen 34 Europese scholen The Entrepreneurial School Award.

Een trotse Inge Gordts, leerkracht in Immaculata Maria Instituut Roosdaal, aan het woord:

Als school streven we er steeds naar om onze leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden. In de digitale evaluatietool CompassMe vonden we daarbij een ideale partner om samen met onze leerlingen te groeien. Samen met een groep bereidwillige en enthousiaste leerkrachten slaagden we er in om een zicht te krijgen op bepaalde sleutelcompetenties bij onze leerlingen. Op die manier creëren we mogelijkheden voor de toekomst, zowel voor de leerlingen als voor onszelf. Het was een bij momenten spannend avontuur, maar we zijn blij met het traject dat we samen met Vlajo aflegden. Hoewel deze prijs dan ook een mooie erkenning is, was het nooit een doel op zich. Dat is en blijft de begeleiding van onze leerlingen. Desondanks zijn we natuurlijke uitermate trots dat wij dit als school kunnen presteren hebben!

Ook Chantal Martiny, directrice van Stedelijk Lyceum Waterbaan Deurne, reageert erg enthousiast:

We zijn erg fier op deze award omdat dit onze werking rond ondernemende leertrajecten extra in de bloemen zet. Om onze leerlingen correcte feedback te geven over competenties die duiden op ondernemingszin, oplossingszin, zelfstandigheid, onderzoeksvermogen, communicatie enz., hebben we deelgenomen aan de optimalisering van de digitale evaluatietool CompassMe. Ook wanneer het moeilijk ging is ons team samen met de leerlingen voor een resultaat blijven gaan. Ook nu nog blijven we constructieve aanwijzingen doorsturen. Dit “stoefmoment” is een fijne waardering voor de inzet van ons team en de leerlingen. Dit ten tijde van innovatieve veranderingen op school waarmee een enorme workload gepaard gaat. Een fijn initiatief van “ondernemers” voor jong ondernemend talent.