Uitnodiging: Talenten ontdekken en projectgerelateerd inzetten

Uitnodiging: Talenten ontdekken en projectgerelateerd inzetten

Mee met de nieuwe eindtermen en sleutelcompetenties!

De vernieuwing van de eerste graad secundair onderwijs wordt uitgerold. 16 sleutelcompetenties, nieuwe eindtermen, transversaal en inhoudelijk, een hele uitdaging! Om een antwoord daarop te bieden, voorziet Vlajo kant-en-klare programma’s, inclusief uitgewerkt didactisch materiaal en online kenniscentra.

Vlajo-aanbod voor de eerste graad

Talentenstage | de onderneming als kwaliteitslabo

Tijdens de Vlajo’s Talentenstage werken leerlingen vanuit een talentgerichte benadering samen met een bedrijf. Met een kant-en-klaar lessenpakket rond kwaliteiten en talenten ga je in de klas aan de slag. Op basis van hun kwaliteiten worden de leerlingen uitgedaagd om op een creatieve manier te solliciteren voor een echte job. Uiteindelijk gaan ze een halve dag aan de slag in een bedrijf en worden ze bijgestaan door een Vlajo-droomcoach (bedrijfsmedewerker).

--> Meer info over Talentenstage secundair

Talent4Change | talentvol (samen)werken aan een leefbare wereld

Talent4Change geeft je leerlingen handvatten om hun (ondernemende) talenten  te ontdekken. Gewapend met deze inzichten organiseren ze samen een klasproject waar engagement voorop staat.
Talent4Change is passend binnen leerplan mens &samenleving (KOV) en burgerzin

--> Meer info over Talent4Change

Kid@bizz | stap voor stap je eigen bedrijf

In het Kid@bizz-project ontdekken leerlingen al doende het bedrijfsleven: ze starten een eigen bedrijfje aan de hand van het Business Model Canvas. Zodra die structuur uitgetekend is, gaan ze aan de slag met verschillende activiteiten om hun project vorm te geven en tot een goed einde te brengen. Kid@bizz is passend binnen leerplan economie & organisatie (KOV)

--> Meer info over Kid@bizz

Stem-OvK | proeven van STEM

Een inspirerende gastles rond STEM-ondernemerschap: de leerlingen gaan in dialoog met ondernemers, bedrijfsleiders en verantwoordelijken uit STEM-bedrijven. Ervaren technologen, techniekers en wetenschappers die in de klas gedurende 2 lesuren vrijwillig een gastles geven over één specifiek thema en zo hun passie overbrengen op je leerlingen. Een efficiënte, levendige manier om leerlingen te motiveren voor een STEM-studiekeuze.

--> Meer info over STEM Ondernemer voor de Klas eerste graad

Nieuwe inspiratiesessies

Om leerkrachten te inspireren, organiseert Vlajo infosessies.  Inschrijven via onze Clicla-module.

Tot dan?