950 leerlingen overrompelen Doe-Beurs

950 leerlingen overrompelen Doe-Beurs

Wanneer je 12 bent, opent een nieuwe wereld. Het secundair onderwijs lonkt en er moeten keuzes gemaakt worden. Welke school kies je en vooral: welke richting? Maar ook als je reeds in de eerste graad van het secundair onderwijs zit, moet je stilaan een gerichte keuze maken voor de tweede graad. Daarom organiseert de provincie Vlaams-Brabant elk jaar een Doe-Beurs in de Brabanthal in Leuven. Kinderen van het 6e leerjaar en het 1e jaar secundair onderwijs maken er op een  (inter)actieve manier kennis met het studieaanbod.

Ook Vlajo was van de partij. 950 leerlingen en 100 leerkrachten vonden hun weg naar de Vlajo-stand op de Doe-Beurs. Het team van Vlajo Basisonderwijs wachtte hen op met een ondernemende activiteit: word even baas van je eigen bedrijfje en creëer een snoepfiguurtje. De leerlingen moesten daarbij rekening houden met vaste en variabele kosten en bepaalden hun verkoopprijs en winst. En of ze creatief waren! Ze maakten keuzes, bedachten oplossingen en werkten samen. De mooiste creatie werd beloond met een Doedelknuffel.