Wordt u Ondernemer voor de Klas in 2021?

Wordt u Ondernemer voor de Klas in 2021?

Onderwijsprofessionals werken dag na dag aan een 'nieuw normaal' in die belangrijke functie die onderwijs inneemt in de samenleving: jongeren voorbereiden op uitdagingen die we nog niet kennen. Ondernemers staan ook voor grote uitdagingen. Hoe slaagt u erin een antwoord te geven aan de vele beproevingen van de 1,5 meter-economie?

Tijdens Ondernemers voor de Klas 2021 (tussen 11 januari en 5 maart 2021) deelt u uw verhaal met de leerlingen of studenten. Uw boodschap was nog nooit zo actueel. Met een belangrijke studie- of beroepskeuze in het vooruitzicht zitten heel wat jongeren met unieke vragen waarop u als ondernemer/ bedrijfsleider een antwoord kunt geven! Als ondernemer treedt u in dialoog met jongeren die misschien morgen bij u solliciteren. U geeft hen een echte ‘ondernemersattitude’ en positieve beeldvorming over ondernemerschap mee. Vlajo geeft laatstejaars in het secundair en studenten hoger onderwijs dé kans om een antwoord te vinden via  Vlajo Ondernemers voor de Klas.

Doelgroep?

  • Alle laatstejaars leerlingen secundair onderwijs (ook de niet-economische richtingen!) en studenten hoger onderwijs.

Verwachtingen?

U maakt zich twee uur vrij om een gastles te geven binnen uw regio. Wij rekenen op uw enthousiasme om met de jongeren in dialoog te gaan.

Vlajo-ondersteuning

Vlajo zoekt een geschikte klas die aansluit bij uw bedrijfsprofiel en voorziet een PowerPoint presentatie met tips om uw gastles uit te werken. Uiteraard is Wendy Smets, coördinator van Ondernemers voor de Klas, uw aanspreekpunt.

Inschrijven als ondernemer?

Al deelgenomen aan Ondernemers voor de Klas?

  • Wacht gerust de e-mail 'Uitnodiging Deelname Ondernemers voor de Klas 2021' af.
  • Deze mail wordt automatisch verzonden op 20/6, 5/7, 5/8 en 5/9.
  • De mail bevat een persoonlijke link waarmee u automatisch inlogt.
  • Uw persoonlijke gegevens kunt u -indien nodig- zelf aanvullen naast het doorgeven van uw beschikbare data voor deze editie.
  • Indien uw mailadres gewijzigd is t.o.v. een vorige editie: bezorg Wendy Smets uw nieuw e-mailadres.

U neemt voor het eerst deel?

  • Contacteer programmaverantwoordelijke Wendy Smets om u op te geven als gastspreker.

Veiligheidsmaatregelen

Voor elke gastles vragen we alle betrokken partijen de geldende veiligheidsnormen te respecteren. De school neemt hierin het voortouw. In geval de gastles niet mag doorgaan omwille van regeringsmaatregelen, voorzien wij de optie om deze digitaal te organiseren.