Collega Katrien trekt naar Sett Connect, jij ook?

Collega Katrien trekt naar Sett Connect, jij ook?

Ook bij Vlajo stretchen we soms tot buiten onze comfortzone! Collega Katrien Goossens had plots een stress-momentje...
"Workshops geven voor een leerkrachtenteam? Een webinar organiseren voor meer dan 100 deelnemers? Geen probleem, doe ik met plezier en slechts enkele vlinders in de buik. Maar een sessie op voorhand presenteren in een professionele opnamestudio, in verschillende takes, dat is toch wel andere koek! Maar met een groeigerichte mindset ging ik graag deze uitdaging aan. Ben je benieuwd naar het resultaat? Registreer je dan voor de SETT Connect Online beurs op woensdag 28 oktober en schrijf je in voor de sessie “Groeigericht evalueren, ja maar… en toch!”. Hopelijk lukt het me om ook jou te inspireren."

Workshop Groeigericht evalueren, ja maar… en toch!

Doelgroep: leraren en directie secundair onderwijs

Uitnodiging: bekijk de videoboodschap van Katrien

    

Dat evalueren één van de moeilijkste taken van een leerkracht is, zegt ook Lieven Viaene, directeur van de onderwijsinspectie (Klasse, augustus 2019). Gelukkig is er heel wat informatie te vinden over “goed” evalueren: resultaten van onderzoeken, theoretische kaders, praktische uitwerkingen,… En toch lijkt het dat groeigericht evalueren (en dus eigenlijk groeigericht lesgeven) voor veel leerkrachten nog een uitdaging is, voor sommigen betekent dit stretchen buiten hun comfortzone.

In deze sessie staan we stil bij het waarom van evalueren, het effect van een groeigerichte aanpak en hoe het zou kunnen zijn om (nog meer) in te zetten op een groeigerichte klaspraktijk. En wat met het geven van feedback? Hoe kan je hiermee omgaan op een manier die werkt én haalbaar is?

Tijdens deze sessie word je ook uitgedaagd om stil te staan bij je eigen lespraktijk, zodat je nadien (nóg meer) goesting hebt om groeigericht aan de slag te gaan.

Gratis deelnemen aan Sett Connect?

Interesse? We hebben gratis 3 tickets te verdelen: stuur een mailtje naar evalueren@vlajo.org met als titel "Ik wil graag deelnemen aan Sett Connect".