Leerlingen Sint-Janscollege Meldert eindigen op knappe 3e plaats tijdens Boeing Online Innovatiekamp

Leerlingen Sint-Janscollege Meldert eindigen op knappe 3e plaats tijdens Boeing Online Innovatiekamp

Op 2-3 maart 2021 namen 3 Vlaamse leerlingenteams deel aan het BeNeLux Online Innovatiekamp, georganiseerd door JA Europe in samenwerking met vliegtuigbouwer Boeing. Team ‘The Big Boeing Theory’ van het Sint-Janscollege in Meldert eindigde op een knappe 3e plaats. Via dit initiatief wil men jongeren inspireren voor STEM en hen uitdagen om creatieve oplossingen te bedenken om de beleving van vliegtuigpassagiers te verbeteren.

In totaal werden 45 leerlingen uit België, Luxemburg en Nederland geselecteerd om deel te nemen aan dit Online Innovatiekamp. Zij werden uitgedaagd om hun ondernemende en STEM-vaardigheden te gebruiken om oplossingen voor de luchtvaartsector te bedenken. Er werd de jongeren gevraagd om de passagierservaring te verbeteren door het interieur van het vliegtuig aan te passen en meer bagageruimte te voorzien. De 45 getalenteerde leerlingen werkten gedurende twee dagen online samen met werknemers van Boeing en presenteerden hun oplossingen aan een professionele jury.

Team ‘The Big Boeing Theory’ van het Sint-Janscollege in Meldert eindigde op een knappe 3e plaats. Proficiat aan de winnende leerlingen en de begeleidende leerkracht: Idris Christiaensen, Kato Vankerschaver, Yasmine Vastmans, Ewout Gryson, Auke Schols, Simon Haegeman en leerkracht Leen Swellen. Ze maakten indruk op de jury met hun voorstel om de passagierservaring te verbeteren door het interieurontwerp van het vliegtuig te veranderen en zo meer opslagruimte per stoel te creëren.