Meer dan 150 Vlajo-jongeren in dialoog met ExxonMobil-ingenieurs over STEM

Meer dan 150 Vlajo-jongeren in dialoog met ExxonMobil-ingenieurs over STEM

Vlajo organiseert in samenwerking met JA Europe en ExxonMobil de SciTechChallenge, een Europese wetenschapswedstrijd voor leerlingen van 15 tot 18 jaar, om jongeren te inspireren voor STEM. Meer dan 150 Vlajo-jongeren maken in aanloop naar de wedstrijd virtueel kennis met verschillende ExxonMobil-ingenieurs waaronder Stef Ballet, Maarten Verhelle, Nick Vanlangendonck, Jelle Umans, Jeroen Engelbeen en Yannick Latré. Zij gaan (online) in dialoog met laatstejaarsleerlingen om het maatschappelijk belang van STEM te benadrukken.

STEM-beroepen zijn de jobs van de toekomst. Maar welke kansen bieden technische of wetenschappelijke studierichtingen? En wat verwachten STEM-bedrijven van hun toekomstige medewerkers? Het resultaat is een boeiend gesprek over STEM en studiekeuzes!