20 Vlaamse finalisten voor Dé Mini-onderneming van het Jaar

20 Vlaamse finalisten voor Dé Mini-onderneming van het Jaar

De Vlaamse Mini-ondernemingen kunnen het hele traject door Mini Sterren verzamelen. Deze sterren verdienen ze wanneer ze bewijzen kwalitatief bezig te zijn op diverse vlakken zoals sociaal engagement, het opmaken van een SWOT, het uitwerken van sociale media, teamspirit enz.

Vanaf dit schooljaar echter zijn 10 van deze sterren de basis voor selectie voor de Vlaamse finale:

  • Business Model Canvas
  • Marketingstrategie
  • Waardecreatie
  • Droomcoach
  • Doelen zetten
  • Wettelijke krijtlijnen
  • Duurzaamheid
  • Traject
  • Pitch
  • Promofilmpje

Om je kandidatuur te kunnen indienen moet je dus deze 10 sterren hebben én minstens 2 extra sterren naar keuze. Uit heel Vlaanderen boden zich 43 Mini-ondernemingen aan en dus stond de jury de taak te wachten om daaruit maximaal 20 mini's te selecteren die doorstoten naar de Vlaamse finale op woensdag 28 april.

Deze teams optimaliseren nu hun documenten en maken zich klaar voor een vragenronde (achter gesloten deuren) en een pitch-avond. Ze kunnen daarbij rekenen op het tips en advies van een teamcoach van Agentschap Innoveren&ondernemen, BNP Paribas Fortis, BNY Mellon, Deloitte, Euroclear en Voka! De coach zal hen bijstaan aan de zijlijn, een luisterend oor bieden, helpen waar mogelijk en uiteraard supporteren.

    

De jury zal uiteindelijk na alle pitches beraadslagen wie een cheque van €250 verdient, wie doorstoot naar de Europese finale en wie een partner-award in de wacht sleept.

Ziehier, dit zijn dé 20 Vlaamse finalisten:

Winnaars...

De bekendmaking volgt op donderdag 6 mei tijdens de Vlajo Awards 2021!