Geslaagde Vlaamse finale voor Mini-ondernemingen

Geslaagde Vlaamse finale voor Mini-ondernemingen

Onze 20 Vlaamse finalisten in de wedstrijd 'Dé Mini-onderneming van het Jaar | 2021' hebben hun beste beentje voorgezet om het jurypanel en het publiek te imponeren. De juryleden hadden heel wat voorbereidingswerk, want de deelnemende teams zorgden voor knappe online aanwezigheid, ze zetten hun sterke punten extra in de kijker in het 'profileringsdocument' en schetsten uitvoerig hun traject en proces van de opstart tot nu. En -alhoewel het niet verplicht was- stuurden zo goed als alle teams een businessplan is, want ja, ze willen allemaal wel het ticket naar de Europese finale in de wacht slepen!

    

De vragenronde verliep volledig achter gesloten deuren. De juryleden bezochten de teams een voor een in hun virtuele room en vuurden hun vragen af. Verdiepende vragen, eenvoudige vragen, uitdagende vragen... de teams lieten zich niet kennen!

's Avonds tijdens het publieke deel van de wedstrijd, mocht elke Mini-onderneming het beste van zichzelf geven om in een vlotte korte pitch hun project voor te stellen. Zo'n 300 mensen volgden dit live, voor wie het gemist heeft:

    

Een wervelend geheel dat de jury de moeilijke taak geeft om hieruit winnende teams te selecteren: 5 opvallende, sterke teams die een cheque van €250 mogen ontvangen en 4 signature awards vanuit Deloitte, BNY Mellon, Euroclear en Nationale loterij. Bovendien bepalen zij welk team Vlajo zal vertegenwoordigen in de Europese finale 'Company of the Year 2021' (gehost door JA Europe Lithuania).

Onze jury bestond uit vertegenwoordigers vanuit onze partnerbedrijven:

    

    

Dit zijn dé 20 Vlaamse finalisten:

En de winnaars?

Nog even geduld op dat juryverdict... Pas op 6 mei worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de Vlajo Awards 2021: onze Vlaamse awardshow, gepresenteerd door Eline De Munck.

Programma

  • 17u45 Onze online deuren gaan open
  • 18u00 Start van de Vlajo Awards Online Editie

Bekendmaking Dé Studentenondernemingen van het Jaar 2021

  • Voor het kleuter- en lager onderwijsDé Meest Ondernemende Klas
  • Voor het secundair onderwijs: Dé Mini-onderneming van het Jaar
  • Voor het hoger onderwijs: Dé SBP van het Jaar en winnaar Start Academy

Volg het live mee!